3. Gün Sahur Menüsü Önerileri
Ramazan ayının ruhuna uygun, hem sağlıklı hem de doyurucu bir sahur menüsü arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu menüde yer alan tarifler, gün boyunca enerjinizi korumanıza ve susuz kalmamanıza yardımcı olacak. Yulaflı omlet ve lezzetli yoğurtlu pancar ezmesi ile güne zinde başlayacak, ferahlatıcı ramazan şerbeti ile de susuzluğunuzu gidereceksiniz. İşte sahura ne pişirsem diyenler için detaylı tarifler:
Yulaflı Omlet
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yulaf
- 2 kibrit kutusu büyüklüğünde lor peyniri
- Birkaç dal taze maydanoz
- 2 çay bardağı süt
- Bir tutam kekik
- Bir tutam pul biber
Nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri bir kapta güzelce çırpın ve karıştırın.
- Yulafın kabarması için karışımı 10-15 dakika bekletin.
- Bu arada seramik veya yapışmaz bir tavayı hafifçe yağlayıp ısıtın.
- Hazırladığınız karışımı tavaya dökün ve orta ateşte pişirin.
Yoğurtlu Pancar Ezmesi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy pancar
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı toz ceviz içi
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5-6 dal maydanoz
Nasıl yapılır?
- Bir tencereye 1,5 su bardağı su koyup kaynatın.
- Pancarları soyun ve kaynayan suya ekleyin. Pancarlar hafif yumuşayana kadar 10-15 dakika haşlayın.
- Pancarları çıkar