1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü: Ayran Aşı Çorbası, Kabak Mücveri ve Limonata

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü: Ayran Aşı Çorbası, Kabak Mücveri ve Limonata

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4. Gün Sahur Menüsü

4. Gün Sahur Menüsü

Ramazan’ın bu özel döneminde, sahurda yiyebileceğiniz hafif ve sindirilebilir tarifler arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Yaz mevsiminin müjdecisi olan ayran aşı çorbası ve lezzetli kabak mücver ile pratik bir sofra oluşturabilirsiniz. Ayrıca, ev yapımı limonatayla susuzluğunuzu gidermek de mümkün. İşte günün sahur menüsü ve detaylı hazırlanışı:

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü: Ayran Aşı Çorbası, Kabak Mücveri ve Limonata

Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 250 gram yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı dereotu (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içine ekleyin ve üzerine biraz daha su ilave ederek pişirmeye başlayın.
  • Pişen buğdayları ocaktan alarak süzün ve bir kenarda bekletin.
  • Büyük bir karıştırma kabında, 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu çırpın.
  • Haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyip, 1 tatlı kaşığı tuz ile karıştırın.
  • Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek istediğiniz kıvamı elde edin.
  • Son olarak, ince doğranmış dereotunu ekleyip güzelce harmanlayın.
  • Çorbanızı 1 saat boyunca buzdolabında soğutun ve ardından serin servis edin.

Kabak Mücveri

Malzemeler:

  • 4-5 adet büyük boy kabak
  • 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 demet yeşil soğan (ince doğranmış)
  • 2-3 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yumurta
  • 1-1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • Karabiber
  • Zeytinyağı (kızartmak için)

Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Rendelenmiş kabakları geniş bir kaba alarak ince kıyılmış dereotu ve doğranmış yeşil soğanı ekleyin.
  • Üzerine tuz serpip, elinizle veya tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın ve kabakların suyunu salması için bir süre bekletin.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın ve ardından süzgeçteki kabak karışımını bu kaba ekleyin.
  • Ezilmiş beyaz peyniri de ekleyip karıştırın.
  • Kıvamlı bir harç elde edene kadar azar azar un ekleyin.
  • Karabiber ilave edip, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.
  • Teflon veya seramik bir tavada biraz zeytinyağını ısıtın ve mücver harcından bir kaşık alarak tavaya dökün.
  • Yüzü kızarana kadar birkaç dakika pişirin, ardından diğer tarafını çevirerek pişirmeye devam edin.

Ev Yapımı Limonata

Malzemeler:

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 litre su

Nasıl Yapılır?

  • Limonun ve portakalın kabuklarını bir gün önceden soyup buzluğa yerleştirin.
  • Ertesi gün buzluktan çıkarıp, 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Sonrasında limonu ve portakalı küp şeklinde doğrayarak miksere alın.
  • Üzerine şekeri ekleyip, mikserle iyice karıştırın ve bir kaba alın.
  • Püre haline getirilmiş meyvelerin üzerine suyu ekleyip 5-10 dakika bekletin.
  • Ardından süzgeçten geçirerek limonatanızı hazırlayın.
  • Ev yapımı limonatanızı buzdolabında bekleterek soğuk servis yapabilirsiniz.

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü: Ayran Aşı Çorbası, Kabak Mücveri ve Limonata

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü: Ayran Aşı Çorbası, Kabak Mücveri ve Limonata
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin