1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4. Gün Sahur Menüsü

4. Gün Sahur Menüsü

Ramazan ayının 4. günü için hafif ve sindirilebilir tariflerle dolu bir sahur menüsü hazırladık. Yaz mevsiminin habercisi olan ayran aşı çorbası ve lezzetli kabak mücver ile pratik bir sofra oluşturabilirsiniz. Susuz kalmamak için ev yapımı limonata da harika bir seçenek! İşte sahura ne pişirsem diye düşünenler için detaylı tarifler…

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü

Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler:

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü

  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 250 gram yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı dereotu

Nasıl yapılır?

  • Öncelikle 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın ve üzerine biraz daha su ekleyerek pişirmeye bırakın.
  • Pişen buğdayları ocaktan alıp süzdürün.
  • Büyük bir karıştırma kasesinde 250 gram yoğurt ve 250 gram süzme yoğurdu iyice çırpın.
  • Haşlanmış nohut ve süzülen buğdayı ekleyin. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.
  • Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek çorbanızın kıvamını ayarlayın.
  • Son olarak, ince doğranmış dereotunu da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra çorbanızı 1 saat buzdolabında soğutun.
  • Soğuyan çorbanızı soğuk olarak servis edin.

Kabak Mücveri

Malzemeler:

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü

  • 4-5 adet büyük boy kabak
  • 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 1 demet yeşil soğan (ince doğranmış)
  • 2-3 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yumurta
  • 1-1,5 orta boy su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Nasıl yapılır?

  • Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve geniş bir kaseye alın.
  • İnce kıyılmış dereotu ve doğranmış yeşil soğanı da ekleyin.
  • Üzerine tuz serpip elinizle ya da tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
  • Kabakların suyunu salması için bir süre bekletin.
  • Başka bir kapta yumurtaları çırpın ve ardından kabaktaki karışıma ekleyin.
  • Rendelenmiş beyaz peyniri de ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar un ilave ederek kıvamlı bir harç elde edin.
  • Karabiber ekledikten sonra iyice karıştırın.
  • Teflon veya seramik yapışmaz bir tavada zeytinyağını ısıtın ve harçtan bir kaşık alarak tavaya dökün. Mücverin her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.

Ev Yapımı Limonata

Malzemeler:

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü

  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 litre su

Nasıl yapılır?

  • Limonun ve portakalın kabuklarını bir gün önceden soyup buzluğa atın.
  • Ertesi gün buzluktan çıkarıp 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Daha sonra limonu ve portakalı küp şeklinde doğrayıp mikserin içine alın.
  • Üzerine şekeri ekleyip mikserden geçirin ve bir kaba alın.
  • Püre haline getirdiğiniz meyvelerin üzerine suyu ilave edip 5-10 dakika bekletin.
  • Son olarak, karışımı süzgeçten geçirerek limonatanızı hazırlayın. Buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Ramazan İçin Hafif Sahur Menüsü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin