4. Gün Sahur Menüsü
Ramazan ayının 4. günü için hafif ve sindirilebilir tariflerle dolu bir sahur menüsü hazırladık. Yaz mevsiminin habercisi olan ayran aşı çorbası ve lezzetli kabak mücver ile pratik bir sofra oluşturabilirsiniz. Susuz kalmamak için ev yapımı limonata da harika bir seçenek! İşte sahura ne pişirsem diye düşünenler için detaylı tarifler…
Ayran Aşı Çorbası
Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday
- 1 su bardağı nohut
- 250 gram süzme yoğurt
- 250 gram yoğurt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dereotu
Nasıl yapılır?
- Öncelikle 1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın ve üzerine biraz daha su ekleyerek pişirmeye bırakın.
- Pişen buğdayları ocaktan alıp süzdürün.
- Büyük bir karıştırma kasesinde 250 gram yoğurt ve 250 gram süzme yoğurdu iyice çırpın.
- Haşlanmış nohut ve süzülen buğdayı ekleyin. Ardından 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.
- Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek çorbanızın kıvamını ayarlayın.
- Son olarak, ince doğranmış dereotunu da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra çorbanızı 1 saat buzdolabında soğutun.
- Soğuyan çorbanızı soğuk olarak servis edin.
Kabak Mücveri
Malzemeler:
- 4-5 adet büyük boy kabak
- 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 1 demet yeşil soğan (ince doğranmış)
- 2-3 tatlı kaşığı tuz
- 4 yumurta
- 1-1,5 orta boy su bardağı un
- 1/2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
- Karabiber
- Zeytinyağı
Nasıl yapılır?
- Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve geniş bir kaseye alın.
- İnce kıyılmış dereotu ve doğranmış yeşil soğanı da ekleyin.
- Üzerine tuz serpip elinizle ya da tahta bir kaşıkla iyice karıştırın.
- Kabakların suyunu salması için bir süre bekletin.
- Başka bir kapta yumurtaları çırpın ve ardından kabaktaki karışıma ekleyin.
- Rendelenmiş beyaz peyniri de ekleyip karıştırdıktan sonra azar azar un ilave ederek kıvamlı bir harç elde edin.
- Karabiber ekledikten sonra iyice karıştırın.
- Teflon veya seramik yapışmaz bir tavada zeytinyağını ısıtın ve harçtan bir kaşık alarak tavaya dökün. Mücverin her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.
Ev Yapımı Limonata
Malzemeler:
- 1 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 litre su
Nasıl yapılır?
- Limonun ve portakalın kabuklarını bir gün önceden soyup buzluğa atın.
- Ertesi gün buzluktan çıkarıp 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Daha sonra limonu ve portakalı küp şeklinde doğrayıp mikserin içine alın.
- Üzerine şekeri ekleyip mikserden geçirin ve bir kaba alın.
- Püre haline getirdiğiniz meyvelerin üzerine suyu ilave edip 5-10 dakika bekletin.
- Son olarak, karışımı süzgeçten geçirerek limonatanızı hazırlayın. Buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz.