5. Gün Sahur Menüsü
Ramazan’ın 5. gününde sahurda ne yiyeceğinizi düşünüyorsanız, sizin için hem pratik hem de besleyici tarifler derledik. Kurutulmuş domatesli muffin ile orucunuzu acıkmadan geçirebilir, yumurtalı ıspanak tarifiyle vücudunuza gerekli protein ve enerjiyi sağlayabilirsiniz. Son olarak, şeftalili buzlu çay ile serinleyip ferahlayacaksınız. Şimdiden malzemeleri not etmeyi unutmayın. İşte detaylı sahur menünüz:
Kurutulmuş Domatesli Muffin Tarifi
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 7-8 dilim kurutulmuş domates
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz veya lor peyniri
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kurutulmuş domates dilimlerini kaynar suya koyarak yaklaşık 20 dakika bekletin.
- Suyunu süzdükten sonra domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın.
- Yumurtaları tuz ile birlikte bir kapta çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Elediğiniz un ve kabartma tozunu ekleyin, karışım homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Ufaladığınız peyniri, doğranmış domatesleri ve keten tohumunu ilave ederek karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına, üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri altın rengi alana kadar pişirin.
Yumurtalı Ispanak Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet taze ıspanak
- 1 baş soğan
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayarak tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
- İnce doğradığınız ıspanakları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
- Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
- Yumurtaları kırarak karışımın üzerine ekleyin ve kapağını kapatın.
- Yumurtaların istediğiniz kıvamda pişmesini bekleyin.
Şeftalili Buzlu Çay Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet olgun şeftali
- 1 su bardağı demleme çay (su eklenmemiş)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2,5 litre su
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeftalileri iyice yıkayın ve dörde bölerek bir tencereye alın.
- Üzerine 2,5 litre suyu ekleyin.
- Orta ateşte şeftalilerin yumuşayıp parçalanmaya başlaması için kaynatın.
- Ateşten aldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yarım saat bekletin.
- Kaynadıktan sonra suyu süzerek şekeri ekleyin ve şekerin erimesi için karıştırın.
- Son olarak, demlenmiş çayı ekleyip karıştırdıktan sonra buzdolabında soğutun.
- Serin servis yaparak afiyetle tüketin.
Afiyet olsun!