1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Ramazan 16. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

Ramazan 16. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16. Gün Sahur Menüsü

16. Gün Sahur Menüsü

Ramazan’ın 16. gününde sahura kalkmakta zorlananlar için hem pratik hem de damak çatlatan tariflerle karşınızdayız. Bu menü, gün boyunca enerjinizi yüksek tutacak ve lezzetiyle sizi mutlu edecek. 3 malzemeli bayatlamayan poğaça ile besleyici yumurtalı ot kavurma tarifleri, sağlıklı içecek seçenekleriyle bir araya geldi. Limon, elma ve üzüm suyu, ferahlatıcı etkisiyle susuzluğunuzu giderecek. İşte 16. gün sahur menüsü için detaylı tarifler ve malzemeler:

Ramazan 16. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

3 Malzemeli Bayatlamayan Poğaça

  • Malzemeler:
    • 2 yumurta
    • 3 paket kabartma tozu
    • 1 su bardağı yoğurt
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • Tuz
    • Aldığı kadar un
    • 1 adet haşlanmış patates
  • Nasıl yapılır?
    • Bir yumurtanın sarısını ayırın, diğer malzemeleri (un hariç) karıştırma kabına alın ve güzelce harmanlayın.
    • Ardından, yavaş yavaş un ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın.
    • Haşlanmış patatesi ezip, hamurdan küçük parçalar alarak içine yerleştirin ve kapatın.
    • Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Yumurtalı Ot Kavurma

  • Malzemeler:
    • 1 demet pazı
    • 1 demet ebe gümeci
    • 4 dal taze soğan
    • 2 adet kuru soğan
    • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 4 adet yumurta
  • Nasıl yapılır?
    • Zeytinyağını bir tavaya alın ve yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
    • Ardından ince doğranmış pazı ve ebe gümecini ekleyin. Sebzeler suyunu salıp yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
    • Son olarak, doğranmış taze soğanları ekleyin, tuzunu ilave edin ve karıştırın.
    • Tüm sebzeler iyice piştikten sonra, yumurtaları kırın ve karıştırın. Yumurtalar piştiğinde ocaktan alın ve ılıklaşmasını bekleyin.
    • Hazırladığınız karışımı servis tabağına alın ve afiyetle sunun.

Limon, Elma ve Üzüm Suyu

  • Malzemeler:
    • 1 adet elma
    • 1 tatlı kaşığı zencefil
    • 1 avuç dolusu üzüm
    • Çeyrek limon
    • 1 şişe soda
  • Nasıl yapılır?
    • Öncelikle elmayı soyun ve blendera koyun. Üzerine üzümleri ekleyin ve zencefili de ilave ederek püre haline getirin.
    • Limonu sıkın ve sodayı ekleyin. Karışımı hafifçe karıştırdıktan sonra, soğuk olarak servis edin.

Bu tarifler, sahurda hem sağlıklı hem de keyifli bir deneyim yaşamanız için harika bir seçenek sunuyor. Afiyet olsun!

Ramazan 16. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler

Ramazan 16. Gün Sahur Menüsü: Pratik ve Lezzetli Tarifler
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin