1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Pratik ve Lezzetli 11. Gün Sahur Menüsü

Pratik ve Lezzetli 11. Gün Sahur Menüsü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11. Gün Sahur Menüsü

11. Gün Sahur Menüsü

Bugünün sahur menüsünde, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli tarifler sizleri bekliyor. Doyurucu özellikleriyle ön plana çıkan smoothie kasesi, pırasalı yumurta ve detoks etkisi yaratan beyaz çay tariflerimizi paylaşacağız. İşte mutfağınızda kolayca uygulayabileceğiniz sahur menüsü ve adım adım yapım aşamaları…

Smoothie Kasesi

Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 10-12 adet yaban mersini
  • 6 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu

Üzeri için:

Pratik ve Lezzetli 11. Gün Sahur Menüsü

  • 15 adet yaban mersini
  • 1 adet küçük boy muz
  • 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  • 5-6 adet çiğ badem

Nasıl yapılır?

Pratik ve Lezzetli 11. Gün Sahur Menüsü

  • Süzme yoğurdu bir blenderın içine aktarın.
  • Çileklerin sap kısımlarını çıkararak yoğurdun üzerine ekleyin.
  • Ardından yaban mersini, bal ve chia tohumunu ilave edin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  • Karışımı bir kasenin içine alın ve muzu dilimleyin.
  • Üzerini bademler, chia tohumu, muz dilimleri ve yaban mersinleriyle süsleyerek afiyetle servis edin.

Pırasalı Yumarta

Malzemeler:

  • 1 pırasa
  • 3 dilim dana jambon
  • 4 yumurta
  • 15 gr tereyağı
  • Tuz

Nasıl yapılır?

Pratik ve Lezzetli 11. Gün Sahur Menüsü

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Pırasayı yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesin ve sıcak suda hafifçe haşlayın.
  • Haşlanmış pırasayı yaprak yaprak ayırın ve fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
  • Pırasa yapraklarını kenarlardan başlayarak ortası boş kalacak şekilde dizin.
  • Jambon dilimlerini şeritler halinde kesin ve pırasa yaprakları arasına yerleştirin.
  • Ortada kalan boşluğa birer yumurta kırın. Pırasaların üzerini fırça ile hafifçe yağlayın.
  • Tuz serpip, sıcak fırında pişirin. Sıcak servis yapmayı unutmayın.

Beyaz Çay

Malzemeler:

  • Dilediğiniz miktarda beyaz çay
  • Sıcak su

Nasıl yapılır?

Pratik ve Lezzetli 11. Gün Sahur Menüsü

  • Öncelikle kaliteli bir beyaz çay tercih etmelisiniz.
  • Aldığınız çayın hava almayan bir pakette olmasına dikkat edin.
  • Uzun süre hava ile temas eden beyaz çay, etkisini kaybedecektir.
  • Sıcak su ile demleme yöntemini kullanmalısınız; fakat bu sıcaklığın ocaktan alındığı anda olan sıcaklıkla aynı olmayacağını unutmayın.
  • Kaynamış suyu bir iki dakika kadar dinlendirin.
  • Çok sıcak su kullanmanız, çayınızın lezzetini ve besin değerini olumsuz etkileyebilir.
  • Dinlenen suyunuzu, bir demlik içinde veya fincanın içine koyduğunuz beyaz çayın üzerine yavaşça ekleyin.
  • Fincan için 1 çay kaşığı beyaz çay yeterli olacaktır.
  • İki dakika kadar demlenen beyaz çayınızı günde 2 defa keyifle tüketebilirsiniz.

Pratik ve Lezzetli 11. Gün Sahur Menüsü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin