11. Gün Sahur Menüsü
Bugünün sahur menüsünde, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli tarifler sizleri bekliyor. Doyurucu özellikleriyle ön plana çıkan smoothie kasesi, pırasalı yumurta ve detoks etkisi yaratan beyaz çay tariflerimizi paylaşacağız. İşte mutfağınızda kolayca uygulayabileceğiniz sahur menüsü ve adım adım yapım aşamaları…
Smoothie Kasesi
Malzemeler:
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 10-12 adet yaban mersini
- 6 adet çilek
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı chia tohumu
Üzeri için:
- 15 adet yaban mersini
- 1 adet küçük boy muz
- 1 tatlı kaşığı chia tohumu
- 5-6 adet çiğ badem
Nasıl yapılır?
- Süzme yoğurdu bir blenderın içine aktarın.
- Çileklerin sap kısımlarını çıkararak yoğurdun üzerine ekleyin.
- Ardından yaban mersini, bal ve chia tohumunu ilave edin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Karışımı bir kasenin içine alın ve muzu dilimleyin.
- Üzerini bademler, chia tohumu, muz dilimleri ve yaban mersinleriyle süsleyerek afiyetle servis edin.
Pırasalı Yumarta
Malzemeler:
- 1 pırasa
- 3 dilim dana jambon
- 4 yumurta
- 15 gr tereyağı
- Tuz
Nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Pırasayı yaklaşık 10 cm uzunluğunda kesin ve sıcak suda hafifçe haşlayın.
- Haşlanmış pırasayı yaprak yaprak ayırın ve fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
- Pırasa yapraklarını kenarlardan başlayarak ortası boş kalacak şekilde dizin.
- Jambon dilimlerini şeritler halinde kesin ve pırasa yaprakları arasına yerleştirin.
- Ortada kalan boşluğa birer yumurta kırın. Pırasaların üzerini fırça ile hafifçe yağlayın.
- Tuz serpip, sıcak fırında pişirin. Sıcak servis yapmayı unutmayın.
Beyaz Çay
Malzemeler:
- Dilediğiniz miktarda beyaz çay
- Sıcak su
Nasıl yapılır?
- Öncelikle kaliteli bir beyaz çay tercih etmelisiniz.
- Aldığınız çayın hava almayan bir pakette olmasına dikkat edin.
- Uzun süre hava ile temas eden beyaz çay, etkisini kaybedecektir.
- Sıcak su ile demleme yöntemini kullanmalısınız; fakat bu sıcaklığın ocaktan alındığı anda olan sıcaklıkla aynı olmayacağını unutmayın.
- Kaynamış suyu bir iki dakika kadar dinlendirin.
- Çok sıcak su kullanmanız, çayınızın lezzetini ve besin değerini olumsuz etkileyebilir.
- Dinlenen suyunuzu, bir demlik içinde veya fincanın içine koyduğunuz beyaz çayın üzerine yavaşça ekleyin.
- Fincan için 1 çay kaşığı beyaz çay yeterli olacaktır.
- İki dakika kadar demlenen beyaz çayınızı günde 2 defa keyifle tüketebilirsiniz.