Pastaneden yahut fırından satın almak yerine meskeninizde kolay şekerpare tanımı hazırlayabilirsiniz. Üstelik irmikli şeker pare olarak paylaştığımız bu tanım çok kolay materyallerden oluşuyor. Şekerpare, hem pratik oluşu hem de lezzetiyle en çok tercih edilen tatlılar ortasında yer alıyor. Pekala, irmikli şekerpare nasıl yapılır? İşte pratik ve kolay şekerpare tanımı…
Ev üretimi kolay şekerpare için:
İrmikli şeker pare materyaller:
-125 gram oda sıcaklığında tereyağ
-1 bardak pudra şekeri
-2,5 kaşık irmik
-1 yumurta
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2 bardak un

Şerbet için:
-3,5 bardak şeker
-4 bardak su
-2-3 damla limon suyu
-Üzerine tane fındık
Ev üretimi kolay irmikli şekerpare nasıl yapılır?
Birinci adım: Yağ, irmik, pudra şekeri ve yumurtayı elinizle uygunca ezerek karıştırın.
İkinci adım: Vanilya-kabartma tozunu ekleyin ve çok sert olmayacak formda bir hamur yoğurun.
Üçüncü adım: Hamura yumuşak biçim verip üzerine fındık bastırıp pişirin.
Dördüncü adım: Fırından çıkan şekerparelerin üzerine şurubu kaynatıp soğuttuktan sonra dökün ve dinlendirin.

Afiyet olsun.