Şehriye Mantısı Tarifi
Şehriye mantısı, kesme erişte mantısı olarak da bilinir ve pratik yapısıyla özellikle sıcak havalarda sofralarınızı renklendiren harika bir lezzettir. Gerçek mantıyı aratmayan bu tarif, aileniz ve misafirleriniz için ideal bir seçenek olacaktır. Şimdi, şehriye mantısını hazırlamak için gereken malzemeleri ve yapılışını adım adım inceleyelim.
Malzemeler:
- 2 tabak kesme şehriye (erişte)
- 1 kase süzme yoğurt
- 300 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
- Pul biber
- Kırmızı biber
- Tuz
Şehriye Mantısı Nasıl Yapılır?
- Kaynayan suya erişteleri atın ve haşlayın. Eriştelerin yumuşaması için yaklaşık 8-10 dakika bekleyin.
- Erişteler haşlanırken, kıymalı sosu hazırlamak için bir tavada tereyağını eritin.
- Kıymayı ekleyin ve kavurun, ardından ince doğranmış sivri biberleri ekleyerek birkaç dakika daha soteleyin.
- Küp doğranmış domatesleri ekleyin ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Daha sonra, salçayı ekleyin ve karıştırın. Kıymalı sosunuz suyunu çekince yarım çay bardağı su ilave edin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Ayrı bir kapta sarımsakları ezin ve süzme yoğurtla karıştırın.
- Haşlanan erişteleri süzün ve servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin.
- Son olarak, hazırladığınız kıymalı sosu üzerine dökün ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Afiyet olsun!