1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Portakallı Ördek Tarifi ve Pişirme Yöntemleri

Portakallı Ördek Tarifi ve Pişirme Yöntemleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Portakallı Ördek Tarifi

Portakallı ördek, doğru tarif üzerinden hazırlanması gereken özel bir yemektir. Kulaktan dolma bilgilerle yapılan bir yemek, arzu edilen lezzeti elde etmenize engel olabilir. Ayrıca, portakallı ördek etinin doğru bir şekilde pişirilmesi de başarının önemli bir unsuru olarak öne çıkmaktadır.

Ördek Eti Nasıl Pişirilir?

Ördek, kanatlı bir hayvan olmasına rağmen, hindi ve tavuk etinin aksine kırmızı et kategorisine girmektedir. Tat açısından ise, dana eti ile hindi etinin bir karışımını andırdığı söylenebilir. Ancak, ördek etinin dikkatli bir şekilde işlenmesi ve pişirilmesi büyük önem taşır.

  • Öncelikle, bir tencereye yeterli miktarda margarin koyarak güzelce kızarmasını bekleyin.
  • Daha sonra, önceden tütsülenmiş, ayak kısımları gerisine geçirilmiş, tuzlanmış ve tamamen temizlenmiş ördek etini dikkatlice tencereye ekleyin.
  • Bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafını çevirin. Her iki tarafın da nar gibi olana kadar kızartılması gerekmektedir.
  • Bu işlem ortalama 40 ila 50 dakika arasında fırında kızartmak için yeterli olacaktır.

Portakallı Ördek Yapılışı

Özel misafirler için hazırlanan portakallı ördek, birçok insanın merakla beklediği tarifler arasında yer alıyor. Ancak bu lezzeti elde etmek için öncelikle bazı malzemelerin temin edilmesi gerekir:

  • 2 kilo ağırlığında ördek
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 2 adet portakal
  • Dört tane kesme şeker
  • 1 çorba kaşığı portakal aroması
  • Bir çay kaşığı patates unu
  • 1 çorba kaşığı portakal marmeladı

Öncelikle, portakal kabuklarını ince ince soyun ve su içinde haşlayın. Daha sonra, şeker ile birlikte portakalın sarımtırak bir renk alana kadar kaynatın. Pişen ördeğin içerisindeki yağı dikkatlice arındırdıktan sonra, pıhtılaşması için patates ununu ekleyin. Haşlanmış portakal kabuğuyla birlikte gerekli olan diğer malzemeleri de tencereye ilave edin. Son olarak, salça ve sos ile birlikte parçalara böldüğünüz ördeğin sunumunu etkileyici bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Portakallı Ördek Tarifi ve Pişirme Yöntemleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin