- Ocak: 1
- 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet portakal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından az toz şeker
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Portakallı kereviz, hem kış hem de yaz aylarında tercih edilen sağlıklı ve lezzetli bir zeytinyağlı yemektir. Özellikle ayvayla yapılan versiyonu bilinse de, portakallı versiyonu da oldukça popülerdir. Bu tarif, kış aylarında sofralarınızı süsleyecek ve misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir seçenektir. İşte adım adım portakallı kereviz yapımının tarifi:
1. adım: Öncelikle bir tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Zeytinyağını ekleyin ve ardından doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
2. adım: Ardından küp küp doğradığınız havuçları tencereye ilave edin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
3. adım: Şimdi ise kereviz ve patatesleri de küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri harmanlayın.
4. adım: Son olarak, portakal ve limon suyunu, tuz ve şekeri de ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra harlı ateşte 5 dakika pişirin, ardından kısık ateşte yarım saat kadar pişirmeye devam edin.
Yemeğiniz piştikten sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun!