1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Pizza Margherita Tarifi

Pizza Margherita Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pizza Margherita, Napoli mutfağının en ikonik lezzetlerinden biri olarak bilinir. San Marzano domatesleri, mozzarella peyniri, taze fesleğen, tuz ve sızma zeytinyağı ile hazırlanan bu nefis pizza, hem görselliği hem de tadıyla damakları şenlendirir. Evde bu leziz margarita pizzayı yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Kendi mutfağınızda bu klasik İtalyan tarifini deneyerek, sevdiklerinizle keyifli anlar paylaşabilirsiniz. Üzerindeki erimiş mozzarella peyniri ve taze domateslerin birleşimi, pizza tutkunlarını mest edecektir. Peki, margherita pizza (margarita pizza) nasıl yapılır? İşte adım adım margarita pizza tarifi:

Malzemeler:

  • Hamuru için:
    • 1 paket kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1,5 su bardağı ılık su
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 4,5 su bardağı un
  • Pizza sosu için:
    • 1 adet büyük boy domates
    • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
    • 1 çay bardağı sıcak su
    • 3 diş sarımsak
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
    • Çay kaşığı ucuyla nane
    • 1 çay kaşığı şeker
    • Tuz
  • Üzeri için:
    • Mozzarella peyniri
    • Çeri domatesi

Margherita pizza (Margarita pizza) nasıl yapılır?

  • 1. adım: Hamuru yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeleri bir kapta birleştirip, güzelce 15-20 dakika boyunca yoğurun. Sonuçta elastik ve sakız kıvamında bir hamur elde etmelisiniz.
  • 2. adım: Hamur yoğrulurken, 3/4 yemek kaşığı zeytinyağını kullanarak, hamurun daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Hamurunuzu sıcak bir ortamda, iki katına çıkana kadar bekletin.
  • 3. adım: Bu ölçülerle yaklaşık 2 adet orta boy pizza elde edebileceğinizi unutmayın.
  • 4. adım: Mayalanan hamurunuzu el ile nazikçe açın. Ardından, pizza sosu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırarak elde ettiğiniz sosu hamurun üzerine yayın.
  • 5. adım: Sırasıyla mozzarella peyniri ve ince dilimlenmiş çeri domateslerini pizzanın üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
  • 6. adım: Pişirme sürecinin son 2 veya 3. dakikasında pizzanıza ince şeritler halinde doğradığınız taze fesleğenleri de ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  • Son adım: Pizzanızı fırından çıkardıktan sonra dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Pizza Margherita Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin