1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ocak ayı
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Gerekli Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 250-300 gr kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Hazırlanışı

Yılın en taze ve lezzetli sebzelerinin bolca bulunduğu bu dönemde, sebze yemeklerine olan ilgi artıyor. Patlıcan, bu sebzeler arasında en popüler olanlardan biri. Patlıcan musakka tarifi ise, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. İşte, pratik patlıcan musakka tarifi ile sofralarınızı zenginleştirmek için yapmanız gerekenler:

1. Adım: Alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları yuvarlak dilimler halinde kesin. Dilimlerin acısını almak için derin bir kabın içinde tuzlu suya yerleştirip yaklaşık yarım saat bekletin.
2. Adım: Sürenin ardından patlıcanları sudan çıkarıp, kağıt havlu ile kurulayarak yanmaz tavada çok az yağ ile kızartın. Kızaran patlıcanları bir kenara alın.
3. Adım: Farklı bir tencerede kıymayı kavurun. Kıyma rengi değiştikten sonra ince doğranmış soğan, biber, küçük küpler halinde doğradığınız domatesler ve ezilmiş sarımsakları ekleyin. Ardından salçayı ve baharatları ilave ederek karıştırmaya devam edin.
4. Adım: Domatesler suyunu çektiğinde, üzerine yarım bardak su ekleyin ve karışımı suyu çekene kadar pişirin. Sonrasında, başka bir tencerenin dibine kızarttığınız patlıcan dilimlerini yerleştirin ve kıymalı harcı patlıcanların üzerine dökün.
5. Adım: Üzerine kalan patlıcan dilimlerini de dizdikten sonra, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Patlıcan Musakka Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler:

  • Patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bekleterek acısını almayı unutmayın.
  • Patlıcan, yağ çekme özelliği yüksek bir sebze olduğu için kızartma işlemi sırasında yanmaz tava ve az miktarda yağ kullanmalısınız.
  • Kızarttığınız patlıcanları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını emmesini sağlayın.

Afiyet olsun!

Patlıcan Musakka Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin