- Aylık: Ocak
- Kişi Sayısı: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 40 dk
Gerekli Malzemeler
- 3 iri patates
- 300-350 gram kuşbaşı et
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı bezelye
- Pul biber, karabiber, tuz
- Sıvı yağ
- Tereyağı
Hazırlanışı
Patates, birçok yemeğin yanına harika bir uyum sağlayan bir malzemedir. Özellikle et ve tavuk yemekleriyle sıkça tercih edilen patates, yalnızca doyurucu değil, aynı zamanda hazırlaması da oldukça kolay bir besindir. Şimdi sizlerle, evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir et yemeği tarifini paylaşmak istiyoruz. İşte adım adım et yemeği tarifi:
1. adım: Öncelikle patatesleri iyice yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın ve bir tavada hafifçe kızartın. Bu işlem, patateslere lezzet katacaktır.
2. adım: Ardından, kuşbaşı etleri düdüklü tencerede bir miktar pişirin. Etler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Daha sonra, tereyağını ekleyip etleri güzelce kavurun.
3. adım: Kavrulan etlere biber ve domates salçalarını ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, daha önce kızarttığınız patatesleri ve bezelyeleri de tencereye ilave edin.
4. adım: Son olarak, tencereye kaynamış su ve tuzu ekleyin. Karıştırmadan, salça ve baharatların ete ve patateslere iyice karışması için 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Bu aşamada yemeğin lezzeti daha da yoğunlaşacaktır.
Afiyet olsun!