1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Patates kavurması nasıl yapılır?

Patates kavurması nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Patates, neredeyse her yemeğin yanına ve içerisine yakışacak sebzelerden biri. Sizin için patates kavurması tanımını paylaştık. İster itinayla hazırladığınız yemeğin yanına alternatif olarak sunun, isterseniz de tek başına bir öğün olarak tüketin. Kolay kolay yapabileceğiniz ve süratlice hazırlayabileceğiniz patates kavurması konuklarınız için de hayli alternatif olacaktır. Pekala, patates kavurması nasıl yapılır? İşte yanıtı… 

Malzemeler:

-6 adet patates
-1 adet kuru soğan
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı salça
-2 avuç doğranmış maydanoz
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber

Patates kavurması nasıl yapılır?

-Patatesleri güzelce yıkayın ve bir tencereye koyun.
-Üstünü geçecek kadar su ve biraz tuz ek edip ocağa alın.
-Patatesler haşlanana dek yaklaşık 20 dakika kaynatın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp dilimleyin.
-Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız yağın içinde pembeleşinceye dek kavurun.
-Ardından salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurduktan sonra, doğradığınız patatesleri ek edin. Üstüne maydanozları da ekleyin.
-Tuz ve karabiber ek edin ve yüksek ateşte birkaç dakika daha kavurup altını kapatın.
-Hazırladığınız patates kavurmasını bir servis tabağına alın, ince doğranmış taze soğanlarla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun. 

 

Patates kavurması nasıl yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin