Pastırma nasıl yapılır, püf noktası nedir üzere soruların yanıtını sizin için yanıtladık. Meskende pastırma yapmayı öğrenince bir daha marketlerden satın almayacaksınız! Üretimi zahmetli olsa da, daha sağlıklı olan bu pastırmayı kesinlikle meskende yapmayı deneyin. İşte konutta yapabileceğiniz pastırma tanımı…
Malzemeler:
-2,5 kilo bonfile yahut antrikot
-Tuz
Çemen için gerekli materyaller;
-100 gram çemen
-100 gram kırmızı toz biber
-1 yemek kaşığı karabiber
-Yarım yemek kaşığı pulbiber
-1 yemek kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı tuz
-100 gram sarımsak (15-17 diş)
-1-1/5 litre su
Pastırma nasıl yapılır?
-Öncelikle bir tepsinin üzerine çokça tuz döküp eti üzerine koyun ve eti her yanından çokça tuzla kaplayın. (Açık bölge kalmamasına dikkat edin.)
-Tepsinin üzerine bir yük koyun ve her sabah akan kanı temizleyin, bu süreci 10 gün mühletle yapıp 10 gün sonra etin tuzunu temizleyip eti bol suyla yıkayın.
-Bir kabın içerisine su doldurup eti içine koyun ve 3 saatte bir suyu değiştirip bir gece eti bu suyun içinde bekletin.
-Ertesi günü etin üst kısmına bir delik açıp sağlam bir ip geçirip eti 3-4 gün yüksek bir yere asarak kurumasını sağlayın. (Bu süreci yaparken dikkat etmeniz gereken en kıymetli noktalardan birisi, üzerine sinekler konmaması için eti bir bezle kapatmanız.)
-Aynı gün çemeni de hazırlayıp 3-4 gün dinlenmesini sağlayın.
-Çemen için bütün kuru materyalleri mutfak robotuna koyun ve orta ara su ekleyerek 5 dakika kadar çırpın. Çemeni 3-4 gün dinlenmeye bırakın.
-Daha sonaa etin her tarafına çemeni sürüp, boş bölge kalmamasına dikkat edin ve eti tekrar 10-20 gün asılı biçimde çemeni kuruyana kadar kurutun.
-En değerli noktalardan birisi de pastırmayı çok ince kıymanız, kalın olursa lezzetli olmaz. Şayet hepsini bitiremezseniz, gerisini buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.