Pandemi Döneminde Sağlıklı Beslenme İhtiyacı
Pandemi döneminin getirdiği evden çalışma modeli ve artan hareketsizlik, birçok insanın kilo alma sorununu tetikledi. Ipsos’un gerçekleştirdiği ‘Koronavirüs Salgını ve Toplum Araştırması’ sonuçları, her 5 kişiden 3’ünün bu süreçte kilo aldığını gösteriyor. Araştırma, evden geçirilen zamanın yemek alışkanlıklarını değiştirdiğini ve tartıya 3 ile 6 kilogram fazla olarak yansıdığını ortaya koyuyor. Ofislerin yeniden açılmasıyla birlikte, şirketler çalışanlarına sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geri kazandırmayı amaçlıyor.
Mustafa Taptık, bu yeni dönemde ikram şirketlerinden protein ve mineral açısından zengin, bağışıklığı güçlendiren ve kalorisi düşük yemekler talep edildiğini vurguladı.
SIKI DİYET PROGRAMLARI DA VAR
Mustafa Taptık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Pandeminin ilk günlerinde, temiz ve lezzetli yemeklere ulaşmanın zorluğu konusunda endişeler yaşanıyordu. Ancak zamanla uzmanların yaptığı açıklamalar sayesinde bu konudaki kafa karışıklıkları büyük ölçüde giderildi. Bugün, şirketler bağışıklık sistemini destekleyen, kalorisi azaltılmış, sağlıklı ve lezzetli yemeklerle çalışanlarına sağlıklı beslenme alışkanlıklarını yeniden kazandırmayı hedefliyor. Hatta bazı firmalar, sıkı diyet programları hazırlama konusunda bile oldukça iddialı” dedi.
Pandemi sürecinde aldıkları siparişler üzerinden yeme alışkanlıklarındaki değişimi yakından takip ettiklerini belirten Taptık, sağlıklı beslenme taleplerindeki artışın oldukça dikkat çekici olduğunu ifade ederek, yemek listelerini bu doğrultuda güncellediklerini söyledi.
GÜVENEBİLECEKLERİ İKRAM ŞİRKETLERİNDEN HİZMET ALIYORLAR
30 yılı aşkın deneyim ve uzmanlıklarıyla, şirketlerin kalorisi düşürülmüş yemek beklentilerini karşıladıklarını vurgulayan Mustafa Taptık, “Avrasya Kurumsal Catering olarak, yemek listelerinin hazırlanmasından gramaj belirlenmesine ve kalori hesaplamalarına kadar tüm süreçleri yeniden organize ettik. Pandeminin getirdiği hijyen hassasiyetine uygun olarak yemeklerin dağıtım süreçlerini titizlikle planladık. Şirketlerin sağlıklı beslenmeye yönelik tutumları oldukça net. Bu noktada güvenebilecekleri catering firmalarıyla iş birliği yapmayı tercih ediyorlar” diye ekledi.
EVDEN ÇALIŞANLAR İÇİN DE ÖNEMLİ BİR KRİTER
Evden çalışan bireylerin aldığı kapıya yemek hizmetinde sağlıklı beslenmenin bir kriter haline geldiğini belirten Taptık, “Evlerinde yemek hazırlayan çalışanlar, aldıkları kilolar nedeniyle yemeklerini güvenilir firmalardan sipariş etmeye özen gösteriyor. Avrasya Kurumsal Catering olarak, gıda mühendislerimiz tarafından hazırlanan sağlıklı reçetelerle, sağlıklı beslenmek isteyenlere sıcak ve güvenilir yiyecekler ulaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.