Osso Bucco Tarifi
Tane tane dağılan ve piştiği her şeyin aromasını içine çeken bu nefis et tarifini sizinle paylaşıyoruz. Dana incikten yapılan ve İtalya’nın geleneksel yemeklerinden biri olarak bilinen Osso Bucco, lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek. Bu tarif, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir seçenek sunuyor. İşte detaylı Osso Bucco tarifi:
Malzemeler: (4 kişilik)
- 3 cm kalınlıkta kesilmiş 4-5 parça dana incik
- 1 avuç beyaz un
- Zeytinyağı
- 2 konserve doğranmış domates
- 2 halka doğranmış havuç
- 2 dal kereviz
- 2 orta boy patates
- 2 soğan
- 6-8 diş sarımsak
- 3-4 dal kereviz yaprağı
- 1 defne yaprağı
- 1 bardak et suyu
- 10-12 tane karabiber
- Tuz
- 1 portakal
- 1 demet taze maydanoz
Nasıl yapılır?
- Öncelikle dana incik parçalarını beyaz una bulayın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve una buladığınız etleri koyu bir renk alana kadar kızartın. Kızaran etleri tavadan alıp dinlenmeye bırakın.
- Aynı tavada, soğanları ekleyin ve sararana kadar kavurun. Ardından, 5-6 diş sarımsağı soğanlarla birlikte ekleyip, sarımsakların kokusu çıkana kadar pişirin.
- Havucu ve kerevizi ilave edin, ardından tavanın kapağını kapatıp 5-6 dakika kadar pişmeye bırakın. Bu aşamada, sebzelerin yavaşça pişmesini sağlamak için ateşi kısın.
- 8-10 cm derinlikte ve etlerinize uygun büyüklükte bir fırın tepsisi hazırlayın. Kızarttığınız dana inciklerini tepsiye yerleştirin.
- Kereviz yapraklarını, defne yaprağını ve tane karabiberleri ekleyin. Üzerine soğan karışımını dökün ve doğranmış patatesleri ilave edin.
- Konserve domatesleri ekleyin, ardından et suyunu ilave edin. Tuzunuzu da isteğinize göre ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo veya bir kapakla kapatın ve önceden ısıttığınız fırında 3 saat boyunca pişirin.
- Pişirme süresinin sonlarına yaklaşırken, portakalın kabuklarını rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın. Kalan sarımsakları da doğrayarak hazırlayın.
- Servis yaparken çukur tabaklar kullanın. Her bir et parçasının yanına havuç, patates ve kereviz ekleyin. Üzerine bolca sos dökün ve portakal karışımıyla süsleyin.
Afiyet olsun!