1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Nurtaç Tatlısı Tarifi

Nurtaç Tatlısı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan nurtaç tatlısı, şerbetli tatlılar arasında kendine has tadı ile öne çıkmaktadır. Eğer farklı ve lezzetli bir şerbetli tatlı arayışındaysanız, nurtaç tatlısı tam size göre! Yapımı son derece basit olan bu tatlı, özellikle cevizli ve çıtır çıtır dokusuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Şimdi, nurtaç tatlısının malzemelerine ve yapılışına göz atalım.

Malzemeler:

  • Hamuru için:
    • 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı irmik
    • 1 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 2,5 su bardağı un
  • İçi için:
    • Çekilmiş ceviz içi
  • Bulamak için:
    • 1 kase irmik
  • Şerbeti için:
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1,5 su bardağı su
    • 4-5 damla limon suyu

Yapılışı:

Nurtaç tatlısının hamurunu hazırlamak için öncelikle derin bir kapta un haricindeki tüm malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma nazikçe un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurun ortasına işaret parmağınızla bastırarak bir oyuk açın. Açtığınız oyuğa çekilmiş ceviz içini yerleştirip dikkatlice kapatın ve tekrar yuvarlayarak şekillendirin.

Şekil verdiğiniz tatlıları irmiğe bulayın ve küçük bir fırın tepsisine ya da büyük bir dikdörtgen borcama dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri hafifçe pembeleşene kadar pişirin.

Pişen tatlılar fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakın. Bu arada şerbeti hazırlamak için, bir tencereye su ve toz şekeri koyun, karıştırarak kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın.

Hazırlanan şerbeti ocaktan alarak ilk sıcaklığı geçtikten sonra tatlıların üzerine kaşık yardımıyla dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra nurtaç tatlınız servise hazır! Afiyet olsun.

Nurtaç Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin