- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Kişi Sayısı: 6+ Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Malzemeler
Pandispanya İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 adet olgun muz
Üzerine: Pudra şekeri
Hazırlanışı
Muzlu rulo pasta, birçok kişinin evde yapmaya cesaret edemediği bir tatlıdır. Ancak bu tarife sadık kalarak, pastanelerdeki lezzeti evinizde de yakalayabilirsiniz. Şimdi, adım adım muzlu rulo pasta nasıl yapılır, birlikte inceleyelim.
1. Adım:
Pandispanyayı hazırlamak için öncelikle yumurta ve toz şekeri bir kabın içine alın. Mikserle iyice çırpıncaya kadar köpürtün. Ardından suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin. Karışıma vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
2. Adım:
Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Spatula yardımıyla üzerini düzeltin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.
3. Adım:
Krema için, muz ve vanilya dışında tüm malzemeleri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırdıktan sonra altını kapatın. Krema hazır!
4. Adım:
Pandispanya pişip dinlenirken, yaklaşık 10 dakika bekleyin. Daha sonra yağlı kağıtla birlikte tepsiden çıkarın. Üzerine ılıyan kremayı eşit bir şekilde yayın ve muzları bütün olarak ortasına yerleştirin. Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Son Adım:
Hazırladığınız muzlu rulo pastayı servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri eleyin. Şimdi afiyetle tüketebilirsiniz!