Mükemmel ekler yapmayı öğrenmeye ne dersiniz? Ağızda şimşek gibi dağılan, kremasıyla sizi büyüleyecek bu ekler tarifi, tatlı sofralarınıza farklı bir lezzet katacak. Ekler, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, ağızda eriyen, yapımı kolay bu eşsiz ekler tarifi için gereken malzemeler ve adım adım yapılışı…
Malzemeler:
- Hamuru için:
- 100 gram tereyağı
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 bardak un
- 4 yumurta
- Tuz (bir tutam)
- Yarım paket vanilya
- Kreması için:
- 2 bardak süt
- 3 kaşık nişasta
- 3 kaşık toz şeker
- 50 gram tereyağı
- Yarım paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Nasıl Yapılır?
Ekler hamurunu ve kremasını hazırlamak oldukça keyifli. Adım adım ilerleyerek bu lezzeti ortaya çıkaralım:
- Kremayı hazırlamak için, bir tencereye süt, toz şeker ve nişastayı koyun. Karışımı iyice çırparak orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin, güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Hamurunu hazırlamak için, bir tencereye su, tereyağı, toz şeker ve tuzu koyun. Karışımı kaynatın.
- Kaynadıktan sonra 1 bardak unu ilave edin ve hızlıca karıştırarak hamur haline getirin. Hamurun soğumasını bekleyin.
- Soğuyan hamura vanilyayı ve 1 yumurtayı ekleyin, mikserle çırpın. Ardından teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
- Hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye istediğiniz şekilde sıkın.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin. Eklerin kabarmasına dikkat edin.
- Soğuyan kremanın içerisine toz krem şantiyi ekleyin ve mikserle çırparak krema kıvamına getirin.
- Hazırladığınız kremayı soğuyan eklerin içine sıkın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun! Bu tarifle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi etkileyebilirsiniz. Eklerinizin tadına doyum olmayacak!