Ağızda çıtır çıtır ve son derece lezzetli bir deneyim sunan mısır gevrekli kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu tarif, sabah kahvaltılarında sütle tüketilen mısır gevreklerinin tatlı bir versiyonunu evinizde kolayca hazırlamanızı sağlayacak. Mısır gevrekli kurabiyeler, hem görünümü hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek. İşte, tüm püf noktalarıyla birlikte mısır gevrekli kurabiye tarifimiz!
Malzemeler:
- Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı kadar un
Üzeri İçin:
- 400 gram çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Kahvaltılık mısır gevreği
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın.
- Ardından, 4 su bardağı mısır nişastası ve kabartma tozunu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuçlarınızla yuvarlayın.
- Hafif yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında, altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Kurabiyelerin üzerinin fazla kızarmamasına dikkat edin.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri ılınmaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin.
- Erittiğiniz çikolataya sıvı yağı ekleyip, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Mısır gevreklerini elinizle hafifçe kırarak parçalayın.
- Ilınan kurabiyeleri önce çikolataya, ardından da mısır gevreklerine bulayıp, servis tabağına alın.
- Kurabiyeleri yaklaşık 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle servis edin.
Püf Noktaları:
- Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
- Unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde eklemelisiniz; hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
- Kurabiyelerinizin yayılmasını istemiyorsanız, fırını önceden ısıtmayı unutmayın.
- Kurabiyelerinizi yaptıktan sonra çikolataya bulamadan saklama kabında dolapta saklayabilir, bir sonraki gün çikolataya bulayabilirsiniz.
Afiyet olsun!