1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Misafirler İçin Pratik Tatlı Tarifleri

Misafirler İçin Pratik Tatlı Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Misafirleriniz İçin Pratik Tatlı Tarifleri

Misafirleriniz İçin Pratik Tatlı Tarifleri

Kalabalık misafir ağırlayacağınız zaman hangi tatlıları yapacağınızı bilmiyorsanız, endişelenmeyin! Sizler için derlediğimiz dört pratik tatlı tarifi ile misafirlerinize unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. İşte vişneli tava keki, tencerede tuzlu-karamelli puding, avokadodan sağlıklı çikolatalı mousse ve tarçınlı rulo pasta tarifleri:

Misafirler İçin Pratik Tatlı Tarifleri

Kolay Vişneli Tava Keki

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 su bardağı + yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3/4 fincan süt
  • Bir fiske tuz
  • Yarım su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişne
  • Üzeri için pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın. Fırında pişireceğiniz tavayı 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ile iyice yağlayın.
  2. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağını ve şekeri birleştirip, iyice çırpın. Ardından yumurtayı ve yumurta sarısını ilave edip karıştırmaya devam edin. Son olarak vanilyayı ekleyin.
  3. Un, kabartma tozu ve tuzu karışıma eleyerek ekleyin. Sütü de ilave edip hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Başka bir kapta vişneleri şekerle harmanlayın ve bir kenara bırakın.
  5. Kek hamurunu tavaya dökün, üzerini düzgün bir şekilde yayın. Üzerine şekerde bekletilmiş vişneleri yerleştirin.
  6. Keki, altı altın rengi olana kadar 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra 15 dakika soğumaya bırakın.
  7. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Tencerede Tuzlu-Karamelli Puding

Malzemeler:

  • 3/4 fincan beyaz pirinç
  • 1 su bardağı hazır karamel sosu (evde kendiniz de yapabilirsiniz)
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı küp şeklinde kesilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir fiske tuz
  • 1 su bardağı büyük doğranmış ve kavrulmuş ceviz
  • İsteğe bağlı olarak deniz tuzu

Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir tencereye pirinci, sütü ve karamel sosunu ekleyin. İyice karıştırın.
  2. Pirinç tüm sıvıyı emene kadar karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 4 saatin sonunda pudingin kıvamı kremsi ve yumuşak olmalıdır.
  3. Tereyağını, vanilya özütünü ve tuzu karışıma ekleyip iyice karıştırın.
  4. Pudingi sıcak, soğuk veya ılık olarak servis edebilirsiniz. Üzerine ceviz, karamel sosu ve deniz tuzunu serpiştirerek sunum yapın.

Avokadodan Sağlıklı Çikolatalı Mousse

Malzemeler:

  • 1 buçuk su bardağı şekersiz badem sütü veya hindistan cevizi sütü
  • 1 kilo kadar kabaca doğranmış bitter çikolata
  • 4 küçük olgun avokado (soyulmuş ve doğranmış)
  • 1 fincan agave şurubu
  • 1 çorba kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 çorba kaşığı şişirilmiş kinoa
  • 2 çay kaşığı deniz tuzu

Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede badem sütünü 80 dereceye kadar ısıtın. (Isıyı ölçmek için bir termometre kullanabilirsiniz.)
  2. Ocaktan aldıktan sonra bitter çikolataları ekleyin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Ayrı bir kapta avokadoyu, agave şurubunu, portakal rendesini ve soğutulmuş çikolata karışımını birleştirip pürüzsüz olana kadar yüksek hızda çırpın.
  4. Hazırladığınız mousse’u kaselere paylaştırın. Üzerine şişirilmiş kinoaları ve deniz tuzunu serpin.

Tarçınlı Rulo Pasta

Malzemeler:

  • 8 yemek kaşığı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • 1 su bardağı kahverengi şeker
  • 1/4 fincan un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2 adet pizza hamuru (hazır veya evde hızlıca yapabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı su

Üzeri İçin:

Misafirler İçin Pratik Tatlı Tarifleri

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı tam yağlı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Nasıl Yapılır?

  1. Yuvarlak kek kalıbınızı 2 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı ile yağlayın.
  2. Küçük bir kapta 6 yemek kaşığı tereyağını eritin ve orta boy bir kabın içerisine ekleyin.
  3. İçerisine kahverengi şekeri, unu, tarçını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  4. Hamurları hafif unlanmış bir yüzeyde 15 cm x 12 cm boyutunda ve yarım cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın.
  5. Hamurun kenarına hazırladığınız dolguyu sürün ve rulo olacak şekilde sarın.
  6. Tarçınlı ruloları bir kaba alıp 30-45 dakika boyunca mayalanması için bekletin. Bu sırada fırını 180 dereceye ısıtın.
  7. Üzeri için yumurtayı suyla çırpın ve hamurun üzerine sürüp fırına verin.
  8. 50 dakika ile 1 saat arasında pişirin. Daha sonra 10 dakika soğumaya bırakın.
  9. Üzerindeki kreması için bir kapta pudra şekerini, sütü ve vanilya özütünü ekleyip iyice çırpın.
  10. Soğutulmuş tarçınlı rulonun üzerine karışımı sürerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Misafirler İçin Pratik Tatlı Tarifleri

Misafirler İçin Pratik Tatlı Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin