Fotoğraf: PureWow – Erin Mcdowell
Gülşah Karaman
Yeni yılın ruhunu mutfaklarınıza taşımak için mükemmel bir seçenek olan mini çikolatalı kartopu kekleri, görünümüyle kışın neşesini yansıtıyor. Krema ve hindistan cevizi ile kaplanmış bu lezzetli atıştırmalık, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, sevdiklerinizle birlikte unutulmaz anlar yaşayabilir ve misafirlerinize lezzet dolu bir şölen sunabilirsiniz. İşte, bu nefis çikolatalı kartopu keklerini yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:
Malzemeler:
- Yarım su bardağı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı beyaz şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı vanilya özütü
- 3 su bardağı un
- Yarım fincan kakao tozu
- 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- Çok az tuz
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı ılık su
Üzeri için:
- 3 su bardağı hindistan cevizi tozu
- 3 su bardağı çırpılmış krema veya krem şanti
Nasıl yapılır?
- İlk olarak fırınınızı 180 dereceye önceden ısıtın ve iki fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Kek karışımını hazırlamak için bir kaba tereyağını, esmer şeker ve beyaz şekeri ekleyin. Karışım krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
- Yumurta eklemeye başlayın, her bir yumurtayı ekledikten sonra iyice karıştırmayı unutmayın.
- Vanilya özütünü de ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir kapta un, kakao tozu ve tuzu birleştirerek karıştırın. Un karışımının yarısını kek karışımına ekleyin ve düşük hızda karıştırın.
- Süt ve ılık suyu ekleyin, ardından karıştırmaya devam edin.
- Son olarak kalan un karışımını ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Hamuru dondurma kaşığı yardımıyla 16 eşit parçaya bölün ve hazırladığınız tepsilere yerleştirin. Keklerin arasında en az 2 cm boşluk bırakmaya özen gösterin.
- Kekleri yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin, ardından fırından alıp soğuması için bir kenara bırakın.
- Keklerin düzgün yuvarlak olması için bir bardak ağzı veya şişe kapağı ile üzerlerine bastırarak kenarlarını düzleştirin.
- Çırpılmış kremayı bir kekin üzerine sürün ve diğer keki üzerine kapatıp kenarlarından krema çıkana kadar bastırın.
- En son olarak, keklerin kenarlarını hindistan cevizi tozu ile kaplayın.
- Hazırladığınız mini çikolatalı kartopu keklerini buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayarak 1 hafta boyunca taze tutabilirsiniz.
Afiyet olsun!