1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Midye Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Midye Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Midye Tatlısı Tarifi

Midye tatlısı, geleneksel tatlıların ötesinde, hem lezzeti hem de çıtır çıtır dokusuyla öne çıkan bir tatlı çeşididir. Pratik şerbetli tatlılar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan midye tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu nefis tatlıyı evde kolayca yapabilir, misafirlerinize ya da ailenize sunabilirsiniz. Klasik şerbetli tatlıların yanı sıra, midye şeklindeki bu tatlı, baklavanın tahtını sarsacak kadar özel bir lezzet sunuyor. Peki, midye tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi:

  • 2 su bardağı ceviz içi
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • Kaymak
  • Açmak için nişasta

Üzerine dökmek için:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Midye Tatlısı Nasıl Yapılır?

– Hamur malzemelerini geniş bir yoğurma kabına alın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan 12 eşit bezeler yapın.

– Her bir bezenin üzerine çay tabağı büyüklüğünde açın ve üzerine nişasta serpip, arasına buzdolabı poşeti koyarak üst üste dizin. Üzerini kapatıp buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Bu süre zarfında hamurunuz dinlenecek ve açılması kolaylaşacaktır.

– Dinlenen hamuru nişasta ile açabildiğiniz kadar ince açın. Ne kadar ince açarsanız, tatlınız o kadar lezzetli olacaktır.

– Açtığınız yufkayı bir oklavaya sarın, iki ucundan tutarak ortaya doğru toplayın ve oklavadan çıkarın. Yufkayı masaya serin. Ortasını pileli şekilde kapatın. İç harcı olarak ceviz ve hindistan cevizini karıştırarak birer tatlı kaşığı ile 3 parmak aralıklarla yerleştirin. Her bir harcın üzerine 1 çay kaşığı kaymak ekleyin.

– Yufkanın iki tarafını kapatın, boşluklardan parmaklarınızla iyice sıkıştırın ve bıçakla kesin. Kestiğiniz parçayı ters çevirip uçlarını parmağınızla bastırarak şekil verin. Hazırladığınız tatlıları tepsiye dizin.

– Tereyağını bir tavada eritin ve üzerine beyaz köpüğünü kaşıkla alarak, sıvı yağı ekleyin. Bu karışımı tatlınızın üzerine birer yemek kaşığı dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengini alana kadar pişirin.

– Tatlınız pişerken şerbetini hazırlayın. Şeker ve suyu bir tencereye koyun, karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Limon suyunu ekleyerek 10 dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatın.

– Şerbetinizi ılık hale getirerek, soğuyan tatlının üzerine dökün. Üzerini antep fıstığı ile süsleyerek 1 saat dinlendirin.

Afiyet olsun!

Midye Tatlısı Tarifi ve Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin