1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Midye Baklava Tarifi

Midye Baklava Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için gerekli malzemeler:

  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi:

  • 2 su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • Kaymak
  • Açmak için nişasta

Üzerine dökmek için:

  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Hazırlanışı:

Midye baklava, hem lezzetiyle hem de çıtır çıtır dokusuyla dikkat çeken, sıradan tatlıların ötesinde bir lezzet sunar. En çok merak edilen ve pratik şerbetli tatlılar arasında yer alan midye baklava, hafif ve lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Bu harika tatlıyı evinizde kolayca yapabilir, misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Klasik şerbetli tatlıların dışında, midye şeklinde sunulan bu tatlı baklavanın tahtını zorlayacak kadar lezzetlidir. Çikolatalı veya irmikli çeşitleri de bulunan midye baklavayı mutlaka denemelisiniz.

1. adım: Öncelikle hamur malzemelerini geniş bir yoğurma kabına alın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan 12 eşit beze oluşturun.

2. adım: Hamur bezelerini çay tabağı büyüklüğünde açın ve her birinin üzerine nişasta serpin. Açtığınız hamurların arasına buzdolabı poşeti koyarak üst üste dizin.

3. adım: Üzerini kapatıp buzdolabında en az 4 saat bekletin. Daha sonra nişasta ile açabildiğiniz kadar ince bir şekilde açın; ne kadar ince olursa o kadar lezzetli olur.

4. adım: Açtığınız yufkayı oklavaya sarın. İki ucundan tutarak ortaya toplayın ve oklavadan çıkarın. Yufkayı masaya serin ve ortasına pileli bir şekilde toplayın. Ceviz ve hindistan cevizini karıştırarak, birer tatlı kaşığı miktarında karışımı 3 parmak aralıklı olarak yerleştirin. Üzerine birer çay kaşığı kaymak ekleyin. Yufkanın kenarlarını iki taraftan kapatın, boşluklardan parmağınızla sıkıştırın ve bıçakla kesin.

5. adım: Kestiğiniz parçayı ters çevirin ve uçlarını parmağınızla bastırarak tepsiye yerleştirin. Tereyağını bir tavada eritin, beyaz köpüğünü kaşıkla alarak atın ve sıvı yağı ekleyin. Bu karışımı tatlının üzerine birer yemek kaşığı dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirin.

6. adım: Tatlı pişerken, şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye alın. Karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın.

7. adım: Karışım kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ardından limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatıp şerbeti ocaktan alın.

Son adım: Şerbeti ılık hale getirerek, soğuk tatlının üzerine dökün. Üzerini antep fıstığı ile süsleyip 1 saat dinlendirin. Afiyet olsun!

Midye Baklava Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin