- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 10 dk
Malzemeler:
- 4 su bardağı süzme yoğurt
- 4 tatlı kaşığı bal
- Çilek
- Yaban mersini
- Ahududu
Meyveli Yoğurt Bar Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
- 1. adım: Yoğurdu geniş bir kabın içine alın. Ardından balı ekleyin ve malzemeler iyice karışana kadar karıştırın.
- 2. adım: Doğranmış çilek, ahududu ve yaban mersinini ekleyin. İsterseniz diğer meyvelerle de zenginleştirebilirsiniz.
- 3. adım: Dikdörtgen bir kabın içine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız meyveli yoğurt karışımını dökün.
- 4. adım: Bir spatula yardımıyla karışımı eşit bir şekilde düzleyin, böylece her dilim eşit kalınlıkta olur.
- 5. adım: Hazırladığınız karışımı derin dondurucuda en az 2 saat bekletin, böylece sertleşmesini sağlayın.
- Son adım: Dondurulan yoğurt barınızı çıkarın, dilimleyin ve servis ederken üzerini isterseniz taze meyvelerle süsleyin.
Afiyet olsun!