Mercimek Köftesi: Pratik ve Lezzetli Bir Atıştırmalık
Mercimek köftesi, hem pratik hazırlanışıyla hem de besleyici içeriğiyle sofralarımızın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Özellikle davetlerde ve günlerde ikram edilebilecek harika bir alternatiftir. Marul yapraklarıyla birlikte servis yapabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Peki, mercimek köftesi nasıl yapılır? İşte detaylı mercimek köftesi tarifi!
Mercimek Köftesi Malzemeleri:
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, kırmızı mercimeği 3 su bardağı sıcak su ile bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Mercimekler suyu çekmeye başladığında ince bulguru ekleyin ve tencerenin altını kapatın.
- Kapağını kapattığınız tencerede, bulgurların şişmesi için mercimeklerle birlikte yaklaşık 15 dakika bekletin.
- Bu arada, bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış kuru soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından biber salçasını, domates salçasını, tuzu, pul biberi ve isterseniz kimyonu ekleyerek karışımı 3-4 dakika daha kavurun.
- Şişen bulgurlu ve mercimekli karışıma, hazırladığınız soğanlı salçalı harcı ekleyin. Taze soğanları ve maydanozu ince ince doğrayarak tüm malzemelere ilave edin.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurarak özleşmesini sağlayın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde sıkıp şekil verin.
Mercimek köftesi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık olarak sofralarınızı süsleyecek. Yanında marul yapraklarıyla servis ettiğinizde, hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi etkileyecek. Afiyet olsun!