- Çiğ
- 6+ Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 20 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Mercimek köftesi, hem pratik hem de besleyici bir atıştırmalık veya ana yemek alternatifi olarak sofralarımızda yer alıyor. Özellikle davetlerde ve buluşmalarda tercih edilen, marul yapraklarıyla sunumu yapılan bu tarif, misafirlerin beğenisini kazanacak. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz mercimek köftesi tarifi:
1. Adım:
Öncelikle, kırmızı mercimeği sıcak su ile kaynatın. Mercimekler suyunu çekmeye başladığında, ince bulguru ekleyin ve tencereyi ocaktan alın.
2. Adım:
Kapağını kapattığınız tencerede, ince bulgurların şişmesi için mercimekle birlikte yaklaşık 15 dakika bekletin.
3. Adım:
Bu esnada, zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış kuru soğanları ekleyerek kavurun. Ardından biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin. Soğanlı karışımı 3-4 dakika kavurmaya devam edin.
4. Adım:
Bu sırada, taze soğanları ve maydanozu ince ince doğrayın. Şişen bulgurlu ve mercimekli harca, kavrulmuş salçalı ve soğanlı karışımı ekleyin.
5. Adım:
Son olarak, doğranmış yeşillikleri de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice yoğurun ve özdeşleşmesini sağlayın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, avuç içinde sıkıştırarak şekil verin.
Afiyet olsun!