- Ocakta
- 4 – 6 Kişilik
- 10 dk (Hazırlanma Süresi)
- 20 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet patates
- Et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Salça
- Baharatlar (Nane, karabiber, pul biber)
Hazırlanışı:
Kış aylarının vazgeçilmezi olan mercimek çorbası, yazın da özlenen ve aranan bir lezzet. İnternette en çok aranan tariflerden biri olan mercimek çorbası, her zaman sofralarınızda taht kuracak bir lezzet. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte, damaklarda unutulmaz bir tat bırakan mercimek çorbası tarifi…
1. Adım:
Düdüklü tencerenin içine öncelikle yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri koyun. Ardından, soyduğunuz patates ve soğanı ikiye bölerek tencereye ekleyin.
2. Adım:
Göz kararı tuzunuzu ekledikten sonra, üzerine et suyu ile birlikte toplamda 7-8 bardak kadar suyu koyun. Dilerseniz, tamamını et suyu ile de hazırlayabilirsiniz.
3. Adım:
Çorbanız yaklaşık 20 dakika pişecektir. Piştikten sonra, ocaktan alıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Patates ve soğanın iyice ezilmesi önemli.
Son Adım:
İsterseniz, çorbanızın üzerine salçalı yağdan bir sos hazırlayıp, baharatlarla zenginleştirerek servis edebilirsiniz. Sıcak servis yapmayı unutmayın!