Kışın vazgeçilmezi olan mercimek çorbası yazında özlenen ve aranan bir lezzetleri arasında…İnternette en çok aranan tanımlardan biri olan mercimek çorbası tanımı her vakit sofralarınızda taht kurmuş olacak. Pekala, mercimek çorbası nasıl yapılır? İşte lisanlara destan tadıyla mercimek çorbası tanımı…
Malzemeler:
-1 su bardağı kırmızı mercimek
-1 kuru soğan
-1 yemek kaşığı un
-1 patates
-Et suyu
-2 kaşık yağ
-Tuz
-Salça
-Baharat
Mercimek çorbası nasıl yapılır?
-Düdüklü tencerenin içine yıkadığınız mercimekleri koyun . Üzerine soyduğunuz patates ve soğanı ikiye kısım atın.
-Göz kararı tuzunuzu da attıktan sonra üzerine et suyu ile birlikte toplamda 7-8 bardak kadar suyu koyun. Tamamını et suyu da koyabilirsiniz.
-Hemen çabucak 20 dakika da pişecek olan çorbanızı ocaktan aldıktan sonra blendırdan geçirin. Patates ve soğan uygunca ezilsin.
-Dilerseniz üzerine salçalı yağdan sos hazırlayıp baharatlarla servis edebilirsiniz.

Mercimek çorbası yapmanın püf noktası
-Mercimek çorbasını yapmadan evvel soğanı küp küp doğrayıp biraz yağda kavurduktan sonra mercimekle pişirirseniz daha özlü olacaktır.
-Çorbanızın suyunu fazla koyduysanız ve özleşmediyse içine biraz sıcak su ve bir kaşık kadar unu karıştırıp dökün ve güzelce kaynatın.
-Et suyu yerine tavuk suyu ya da bulyonlar da kullanabilirsiniz.
-Düdüklü tencere ile pişirdiğinizde öteki tencerelere göre daha kısa müddette pişirirsiniz.