1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen menengiç kahvesi, eşsiz aroması, zengin lezzeti ve pek çok sağlık faydası ile özellikle kahveseverlerin gözdesi haline gelmiştir.

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Menengiç, ağaçlarda doğal olarak yetişen bir bitkidir ve dağlık alanlarda ekim yapılmadan kendiliğinden bulunur.

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Tadı Antep fıstığını andıran menengiç taneleri, sonbahar mevsiminde ağaçlardan toplanarak önce kurutulur, ardından kavrulup ince bir şekilde öğütülür.

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Yoğun aroması nedeniyle menengiç kahvesi, sütle hazırlanarak ya da su ile pişirilerek ikram edilebilir.

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Lezzetinin yanı sıra, menengiç kahvesi öksürük, kalp damar hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Menengiç Kahvesinin Faydaları

Menengiç Kahvesinin Faydaları

‘Menengiç, erken yaşlanmaya birebirdir’

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Menengiç kahvesinin özellikle kış günlerinde vazgeçilmez bir içecek olduğunu belirten Gaziantep’teki işletmecilerden Selim Bağcı, şu bilgileri paylaşıyor:

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

  • “Menengiç kahvesi, yabani fıstıkla yapıldığı için ün kazanmıştır. 1600’lü yıllarda Gaziantep’e kahve gelmediği için burada yaşayan insanlar menengiç kahvesini keşfetmiştir.”
  • “Menengiç kahvesi, fıstığın aşılanmamış hali olan yabani fıstıktan üretilir. Eylül ayında yeni mahsul toplanır, ardından eleklerden geçirilip kavrularak kahve haline getirilir.”
  • “Tamamen doğal ve kafeinsiz bir içecek olarak hazırlanır. Özellikle ses tellerine, öksürüğe, kansere ve erken yaşlanmaya karşı fayda sağlar. Menengiç kahvesinin hazırlanışı oldukça zahmetlidir.”
  • “Macun kıvamında olan bu yağlı kahve, yarım yağlı sütle karıştırılıp kısık ateşte yaklaşık 3 dakika pişirilerek servis edilir.”

“Kış günlerinin vazgeçilmezi olan menengiç kahvesi, misafirlerimiz tadına baktıklarında genellikle şaşırmakta ve beğenilerini belirtmektedirler.”

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Menengiç kahvesini ilk kez deneyen ziyaretçiler, bu benzersiz içeceğin lezzetini oldukça beğendiklerini dile getiriyorlar.

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları

Menengiç Kahvesi: Doğanın Şifalı İçeceği ve Faydaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin