- Fırında
- 6+ Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 50 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
– 113 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
– 1/4 bardak sıvı yağ
– 1 su bardağı esmer şeker
– Yarım su bardağı toz şeker
– 2 yemek kaşığı mayer limon kabuğu rendesi
– 3 büyük yumurta
– Yarım çay kaşığı limon yağı
– 270 gram un
– 1 çay kaşığı kabartma tozu
– Yarım çay kaşığı deniz tuzu
– 170 gram krema
Üzeri için:
– 1 su bardağı pudra şekeri
– 1 yemek kaşığı mayer limon suyu
– 1 yemek kaşığı krema
– Son işlem için mayer limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı:
Fotoğraf: Erin Mcdowell
Narenciyeler arasında kendine has tadıyla öne çıkan mayer limonu, tatlı ve tuzlu birçok tarifte kullanılabilen eşsiz bir malzemedir. Bu tarifte, mayer limonun eşsiz lezzetini yansıtan nefis bir ekmek/pasta tarifi paylaşacağız. Peki, mayer limonu nedir? Mayer limonu, diğer limon çeşitlerine göre daha yuvarlak bir yapıya sahip olup, portakal ve limonun birleşimi gibi bir tat profiline sahiptir. Özellikle, kış aylarında evlerin güneşli balkonlarında yetişebilir ve dikildikten sadece bir yıl sonra meyve vermeye başlar. Şimdi, bu lezzetli limon ile hazırlayacağımız mayer limonlu pasta/ekmek tarifine geçelim!
1. adım: Fırını 180 dereceye önceden ısıtın. Geniş bir kabın içerisine tereyağını, sıvı yağı, esmer şekeri, toz şekeri ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Karışımı krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 4 dakika boyunca çırpın.
2. adım: Yumurtaları tek tek karışıma ekleyin ve her birini iyice karıştırın. Aroma katması için limon yağını da ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
3. adım: Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu bir araya getirip iyice karıştırın.
4. adım: Un karışımının yarısını ıslak harca ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
5. adım: Ardından, kremayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
6. adım: Son olarak, kalan un karışımını da ekleyin ve tüm malzemeleri iyice harmanlayarak homojen bir hamur elde edin.
7. adım: Hazırladığınız hamuru ekmek kalıbına dökün ve üstünü düz bir şekilde yayın.
8. adım: Önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, 15 dakika kadar soğuması için bekleyin ve ardından buzdolabına koyun.
9. adım: Üzerine kremayı hazırlamak için orta boy bir kapta, pudra şekerini, mayer limon suyunu ve kremayı iyice karıştırın.
10. adım: Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve mayer limon kabuğu rendesiyle süsleyin.
Son adım: Servis etmeden önce 15 dakika bekletin.
Not: Bu tarifi klasik limon ile de uygulayabilirsiniz, ancak sonuçta daha ekşi bir lezzet elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!