1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Mayer Limonlu Pasta/Ekmek Tarifi

Mayer Limonlu Pasta/Ekmek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fotoğraf: Erin Mcdowell

Gülşah Karaman

Mayer Limonlu Pasta/Ekmek Tarifi

Narenciyeler arasında özel bir yere sahip olan limon, pasta, kek ve kurabiyelere kattığı eşsiz tat ile mutfakların vazgeçilmezidir. Bu sefer, farklı bir limon türü olan Mayer limonu ile hazırlanan, hem lezzetli hem de kolay bir tarifle karşınızdayız: Mayer limonlu pasta/ekmek. Peki, Mayer limonu nedir? Mayer limonu, diğer limon çeşitlerinden farklı olarak, maksimum 2,5-3 metre boyunda yetişen bir bitkidir. Taze güz sürgünleri olmadığından, dona karşı diğer limon türlerine göre daha dayanıklıdır. Ayrıca, portakal ve limon karışımı bir tat sunar. Mayer limonları, dikildikten sadece bir yıl sonra meyve vermeye başlar ve güneşli balkonlarda rahatlıkla yetiştirilebilir. İşte bu lezzetli limon türü ile yapabileceğiniz Mayer limonlu pasta/ekmek tarifi.

Malzemeler:

  • 113 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • 1/4 bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı Mayer limon kabuğu rendesi
  • 3 büyük yumurta
  • Yarım çay kaşığı limon yağı
  • 270 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı deniz tuzu
  • 170 gram krema

Üzeri için:

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı Mayer limon suyu
  • 1 yemek kaşığı krema
  • Son işlem için Mayer limon kabuğu rendesi

Nasıl yapılır?

  • Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
  • Bir karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı, esmer şekeri, toz şekeri ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Karışımı krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 4 dakika çırpın.
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek her seferinde iyice karıştırın.
  • Aroma vermesi için limon yağını da ekleyin ve tekrar karıştırmaya devam edin.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve deniz tuzunu karıştırın.
  • Un karışımının yarısını ıslak harca ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra, kremayı ekleyerek karıştırın ve son olarak kalan un karışımını da ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
  • Hamur karışımını yağlanmış ekmek kalıbına dökün ve üzerini düz bir tabaka halinde yayın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 50 dakika ile 1 saat arasında pişirin. Fırından aldıktan sonra, 15 dakika soğutun ve ardından buzdolabına koyun.
  • Üzerindeki kremayı hazırlamak için orta boy bir kapta pudra şekerini, limon suyunu ve kremayı iyice karıştırın.
  • Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız kremayı sürün ve taze limon kabuğu rendesi ile süsleyin.
  • Servis etmeden önce 15 dakika bekletin.

Not: Bu tarifi normal limon ile de yapabilirsiniz, ancak bu durumda pastanız/ekmeğiniz daha ekşi olabilir.

Afiyet olsun!

Mayer Limonlu Pasta/Ekmek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin