1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Mafiş Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mafiş Tatlısı Tarifi

Mafiş tatlısı, özellikle Çanakkale, Bursa ve Balıkesir gibi illerde oldukça popüler olan, şerbetli bir hamur tatlısıdır. Bu lezzetli tatlının kökeninin Rumeli mutfağına dayandığı düşünülmektedir. Kızartılarak hazırlanan mafiş tatlısı, hamur işi ve şerbetli tatlı sevenlerin vazgeçilmezi haline gelebilir. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz mafiş tatlısının tarifi:

Malzemeler:

  • Hamuru için:
    • 1 adet yumurta
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 buçuk su bardağı un
  • Şerbeti için:
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 1 buçuk su bardağı su
    • 4-5 damla limon suyu
  • Kızartmak için:
    • Sıvı yağ

Mafiş tatlısı nasıl yapılır?

  • Öncelikle, şerbeti hazırlamak için bir tencereye su ve toz şekeri alarak karıştırın. Şekerin tamamen erimesi için karıştırmaya devam edin.
  • Karışımı ocakta kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca, içerisine limon suyu ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  • Hazırlanan şerbeti ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakın.
  • Şimdi tatlı hamurunu hazırlamaya geçelim. Un haricindeki tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce karıştırın.
  • Karışıma azar azar un ekleyerek, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Yoğrulan hamuru hafif unlanmış bir yüzeye alın. Hamurun üzerine de hafif un serpip, merdane veya oklava yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru hamur kesme ruleti veya bir bıçak yardımıyla orta büyüklükte kareler şeklinde kesin.
  • Kesilen hamurların ortasından tutarak sıkıştırın ve fiyonk şekli verin.
  • Şekillendirdiğiniz hamurları, kızgın yağda arkalı önlü çevirerek güzelce kızartın.
  • Kızaran tatlıları yağdan alıp hemen soğuk şerbetin içerisine koyun. Şerbet içerisinde bir iki defa çevrilerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır.
  • Son olarak, hazırlanan mafiş tatlısını servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık kırığı ile süsleyerek servis edin.

Mafiş Tatlısı Tarifi ve Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin