Lokum Gibi Dağılacak Güveç Tarifi
Et yemekleri arasında özel bir yere sahip olan güveç, ağızda dağılan lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Daha önce hiç güveç yemeği yapmamış olanlar için; geleneksel ve klasik bir güveç tarifi sunuyoruz. Bu tarif, oldukça basit ve pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Sebzelerin ve etin suyunu salarak ortaya çıkardığı eşsiz lezzeti mutlaka denemelisiniz. Peki, güveç nasıl yapılır? İşte detaylı klasik güveç tarifi…
Klasik Güveç Tarifi
Malzemeler:
- 1-1.5 kg kuzu kol eti (kemiksiz ve küçük doğranmış)
- 1 büyük boy soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8-10 diş sarımsak
- 2 sivri biber
- 1 büyük boy patates
- 4 orta boy domates
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, yarım ay biçiminde doğradığınız soğanları ve kuzu etlerini zeytinyağında kavurun.
- Tuz ve biberi ekleyip, karışımı ocaktan alın. Kavrulmuş soğanlı eti güveç kabının dibine, yağıyla birlikte yerleştirin.
- Sarımsakları soyup ikiye bölün. Sivri biberleri temizleyip iri parçalar halinde doğrayın.
- Domatesleri soyup büyük parçalar halinde kesin. Patatesi soyup iri dilimler halinde doğrayın.
- Tüm bu malzemeleri geniş ve derin bir kapta bir araya getirip güzelce karıştırın.
- Kalan tuz, biber, kekik, nane ve sıcak suda ezdiğiniz domates salçasını ekleyip tekrar karıştırın.
- Bu karışımı, daha önce yerleştirmiş olduğunuz etlerin üzerine yayın. Güvecin ağzını kapakla ya da alüminyum folyo ile kapatın.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında en az 2 saat boyunca pişirin. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!