Servis Sayısı: 4 – 6 Kişilik
Hazırlanma Süresi: 20 dk
Pişirme Süresi: 40 dk
Gerekli Malzemeler:
- 250-300 gram jülyen kesilmiş et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
Sos İçin:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 fiske tuz
- 4 adet orta boy patates
- 1 çay kaşığı tuz (patatesler için)
- 1 yemek kaşığı domates biber sosu veya ev yapımı salça
Hazırlanışı:
- 1. Adım: Öncelikle, jülyen kesilmiş etler düdüklü tencereye alınarak harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- 2. Adım: Etler suyunu çektikten sonra, üzerine sıvı yağ ve ezilmiş 2 diş sarımsak eklenir. Karıştırdıktan sonra biraz su ilave edilerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- 3. Adım: Etler yumuşayıp suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edilir.
- 4. Adım: Bu sırada patatesler ince halka şeklinde doğranır ve kibrit çöpü şeklinde kesilerek hazırlanır.
- 5. Adım: Hazırlanan patatesler üzerine bir çay kaşığı tuz eklenip, kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır ve büyük bir servis tabağına alınır.
- 6. Adım: Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve bir fiske tuz bir kapta güzelce çırpılır. Hazırlanan sos, kızartılmış patateslerin üzerine gezdirilir.
- 7. Adım: Bir cezvede, domates biber sosu ve biraz yağ kızdırılır, ardından yoğurt sosunun üzerine dökülerek servis edilir.
- 8. Adım: İsterseniz, domates rendesi veya domates püresi pişirilip aynı şekilde kavrulup sosun üzerine eklenebilir.
- Son Adım: Suyunu çeken etler, kızarmaya başlayınca birkaç tur karıştırılır ve ocaktan alınır. Pişmiş etler, hazırladığınız domates sosunun üzerine yerleştirilerek sunuma hazır hale getirilir.
Afiyet olsun!