Kirazlı Kek Tarifi
Kiraz mevsimi geldi çattı! Bu harika mevsimi kutlamak için neden kirazlı kek yapmıyorsunuz? Özellikle sade keklerden hoşlanmayanlar, bu lezzetli kirazlı keke bayılacak. İçerisine eklenen taze kirazlar, kekinize muhteşem bir tat katacak. Kirazlı kek hazırlamak için malzemelerinizi şimdiden toplayın! Peki, kirazlı kek nasıl yapılır? İşte adım adım kirazlı kek tarifi:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı krema
- 3,5 su bardağı un
- 100 gram kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı nişasta
Kirazlı Kek Nasıl Yapılır?
- İlk olarak, ayıklanmış kirazların üzerine nişasta ekleyin ve kirazların ezilmemesi için nazikçe karıştırarak nişastaya bulayın.
- Derin bir kabın içerisine yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri ekleyip güzelce çırpın, bu sayede karışımınız kabaracaktır.
- Ardından süt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Kremayı da ekleyerek karışımın homojen bir hale gelmesini sağlayın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Un parçaları kalmayana kadar iyice karıştırmaya devam edin.
- Son olarak, nişastaya buladığınız kirazları ekleyin ve bir spatula yardımıyla, nazik hareketlerle karıştırın. Bu aşamada kirazların ezilmemesine dikkat edin.
- Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen ya da yuvarlak bir kek kalıbına hamurunuzu aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kekinizin içi iyice pişene ve üzeri altın rengi alana kadar pişirin.
- Kek piştikten sonra fırından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!