Dolmalarda, hindi veya tavuk içinde yer alan nefis bir iç pilav, özellikle aile sofralarının vazgeçilmezi olmaktadır. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de her lokmada keyif alacağınız bir lezzet sunuyor. Hemen malzemelerinizi hazırlayın ve bu muhteşem iç pilavı yapmaya başlayın!
Malzemeler:
- 300 gram tavuk ciğeri
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 50 gram antep fıstığı (veya dolmalık çam fıstığı)
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/4 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet dereotu
- 1/4 demet maydanoz
İç Pilav Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, tavuk ciğerlerini ayıklayıp bol suyla yıkayın ve fazla suyunu süzerek iri küpler halinde doğrayın.
- Kuru soğanların kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. Baldo pirinci sıcak su içinde 30 dakika kadar ıslatın.
- Kuş üzümlerini sap kısımlarından ayıklayıp ılık su içinde bekletin. Antep fıstıklarının kabuklarını temizleyin.
- Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını ekleyerek ısıtın. Ardından antep fıstıklarını ekleyip kısık ateşte hafifçe kavurmaya başlayın.
- Doğranmış kuru soğanları ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.
- Tavuk ciğerlerini tencereye ilave edin ve ciğerler renk alana kadar orta ateşte pişirin.
- Bol suyla yıkayıp süzdüğünüz pirinci tencereye ekleyin. Karabiber, tarçın ve yenibahar ile birlikte pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.
- Önceden ıslatıp duruladığınız kuş üzümlerini, sıcak tavuk suyunu, tuzu ve tereyağını ekleyin. Önce harlı, sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.
- Pilav göz göz olduktan sonra, üzerine kağıt havlu örtüp kapağını sıkıca kapatın ve demlenmeye bırakın.
- Demlenen pilavı ince ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile harmanlayın ve sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun!