Gnocchi Tarifi
- Ocak: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 30 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Gerekli Malzemeler:
4 adet orta boy patates
1 adet yumurta
Yaklaşık 2 su bardağı un (kıvamına göre ayarlamanız gerekebilir)
Sos İçin:
- 2 adet yaz domatesi (rendeleyin)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Bir avuç taze fesleğen (doğranmış)
- Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. Adım: Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın. Haşlandıktan sonra sıcak haldeyken kabuklarını soyup, bir çatal veya ezici ile iyice ezin.
2. Adım: Ezilmiş patateslere yumurtayı ekleyin ve ardından yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurun. Hamur, kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulmalıdır.
3. Adım: Hamurdan 2’şer cm’lik parçalar keserek, her bir parçayı çatal veya benzeri bir aparat ile şekil verin. Bu işlem, sosun hamur üzerine daha iyi tutunmasını sağlar.
4. Adım: Şekil verdiğiniz gnocchi’leri kaynar tuzlu suya atın. Gnocchi’ler su yüzeyine çıkana kadar haşlayın. Bu işlem yaklaşık 2-3 dakika sürecektir.
5. Adım: Sos malzemelerini bir sos tavasında zeytinyağını ısıtarak başlayın. Ardından rendelenmiş domatesi, ezilmiş sarımsağı, doğranmış fesleğeni, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karışımı birkaç dakika pişirin.
6. Adım: Gnocchi’ler su yüzeyine çıktıktan hemen sonra bir kevgir yardımıyla süzün ve hazırladığınız sosun içine aktarın. Karıştırarak sosun her tarafına yayılmasını sağlayın.
Son Adım: Servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri serpiştirerek tatlandırın. Ardından, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!