1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Lezzetli Et Yemekleri: 3 Pratik Tarif

Lezzetli Et Yemekleri: 3 Pratik Tarif

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etle Yapılan En Lezzetli 3 Yemek Tarifi

Etle Yapılan En Lezzetli 3 Yemek Tarifi

Et yemekleri, sofraların vazgeçilmez bir parçası olarak bilinir. Ancak her et yemeği herkesin damak zevkine hitap etmeyebilir. Bu nedenle, sizler için etle yapılan en lezzetli 3 yemeği derledik. Hem lezzetli hem de yapımı oldukça basit olan bu tarifleri mutlaka denemelisiniz. Etin tadını en iyi şekilde çıkarmak için işte karşınızda en lezzetli 3 et yemeği tarifi!

1. Etli Krep Tarifi
Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

  • 1 adet soğan
  • 250 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 7 adet mantar
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kaynar su

Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur malzemelerini bir kabın içinde mikserle çırpın. Ardından iç harcı hazırlamak için soğanı ve diğer malzemeleri (baharatlar hariç) doğrayın ve bir tavada soteleyin. Etlerin iyice yumuşadığından emin olduktan sonra baharatları ekleyin ve karıştırın. Krepleri hazırlamak için tavaya çok az yağ koyun ve krep hamurundan az miktarda dökerek pişirin. Oluşan kreplerin içine iç harcı koyarak sarın ve sıcak servis edin.

Lezzetli Et Yemekleri: 3 Pratik Tarif

2. Et Sote Tarifi
Malzemeler:

  • 800 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet orta boy ayva
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar

Nasıl Yapılır?

Soğanları dört parçaya bölün ve ayvaları büyük parçalar halinde doğrayın. Havuçları yarım ay şeklinde kesin. Zeytinyağında etleri soteleyin, ardından diğer malzemeleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Bir bardak sıcak suyu ve baharatları ekledikten sonra kavurmaya devam edin. Sotelediğiniz malzemeleri fırın kabına aktarın ve 200 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.

3. Fodula Tarifi
Malzemeler:

  • 1 adet tam buğday ekmeği (yuvarlak)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 400 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı rezene
  • 1 çay kaşığı anason
  • 2 su bardağı su
  • 2 adet domates (kabukları soyulup doğranmış)

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı adaçayı

Nasıl Yapılır?

Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kuşbaşı etleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri ekleyin. Bu karışımı orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirin. Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üst kısmını kapak olacak şekilde kesin ve içini alın. Suyunu çeken etli karışımı ekmeğin içine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, adaçayı ile birlikte kavurun. Ekmeğin kapağını kapatın ve adaçaylı tereyağını üzerine gezdirin. 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Lezzetli Et Yemekleri: 3 Pratik Tarif

Lezzetli Et Yemekleri: 3 Pratik Tarif
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin