1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Lezzetli Balayı Kurabiyesi Tarifi

Lezzetli Balayı Kurabiyesi Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sütsüz, yumurtasız ve tereyağı içermeyen bu balayı kurabiyesi, hem pratik hem de lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Özellikle süt ve yumurta gibi besinlere alerjisi olanlar için ideal bir tarif olan bu kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Balayı kurabiyesinin orijinal tarifinde sade ve kakaolu seçenekler mevcut. İsterseniz kakaolu, isterseniz de sade olarak hazırlayarak afiyetle tüketebilirsiniz. İşte bu lezzetli kurabiyenin tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı fındık
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao (kakaolu yapmak isterseniz yarısını ekleyin)

Püf Noktası:

Bu kurabiyenin en önemli noktası, fındıkları rondoda çekerken küçük boy bir rondo kullanmaktır. Fındık, iyice macun kıvamına gelmeli ve yağını çıkartmalıdır.

Balayı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fındıkları rondoda, yağı çıkana kadar çekin.
  • Daha sonra rondoda çektiğiniz fındıklara, diğer tüm malzemeleri (kakao hariç) ekleyin.
  • Hamuru dondurma servis kaşığı ile şekillendirin veya elinizle istediğiniz formu verin.
  • İsterseniz hamuru iki eşit parçaya ayırarak, yarısına 2 tepeleme yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, 10-15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Lezzetli Balayı Kurabiyesi Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin