Bakla çorbası, hem sağlık açısından faydalı hem de damak tadına hitap eden bir seçenek olarak mutfaklarımızda yer alıyor. Baklayı pek sevmeyenlerin bile beğenisini kazanacak bu çorba, kolay yapımı ile de öne çıkıyor. Eğer baklayı tek başına tüketemiyorsanız, bu çorba ile ona bir şans verebilirsiniz. Şimdi, bakla çorbasının tarifine geçelim.
Malzemeler:
- 350 gr taze bakla
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 4-5 dal taze soğan
- 2 dal dereotu
- 6 su bardağı sıcak et suyu
- 1 çorba kaşığı un
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta
- 2,5 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı yoğurt
Bakla Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Ardından, baklaları yıkayıp süzün. Kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilavesiyle hazırladığınız suda 10 dakika bekletin.
- Bekleme süresinin ardından, baklaları süzüp küçük parçalara doğrayın. Taze soğanları da temizleyip ince ince kıyın.
- Dereotunu ayıklayıp dal dal ayırın. Geniş bir tencereye ayçiçeği yağını koyup ısıtın. Isınan yağa doğranmış baklaları ekleyin ve baklaların rengi değişene kadar karıştırarak soteleyin.
- Daha sonra, kıyılmış taze soğanları, sıcak et suyunu ve tuzu ekleyin. Sebzelerin iyice yumuşaması için pişirmeye devam edin.
- Çorbanın terbiyesi için bir kasede un, yumurta ve yoğurdu çırpın. Karışıma bir kepçe kadar çorba suyunu azar azar ekleyerek homojen bir kıvam elde edin.
- Bu karışımı kaynamakta olan çorbaya yavaşça ilave ederek karıştırın. Çorbanız bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Bakla çorbasını kaselere paylaştırın. Üzerini dereotu ve pul biber ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!