1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Lazer lipoliz nedir, nasıl uygulanır?

Lazer lipoliz nedir, nasıl uygulanır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lazer lipoliz

Lazer lipoliz, bölgesel yağlanmanın tedavisinde kullanılan bir metottur. Kilo verme sürecinde; birtakım bölgelerde, yağların epeyce dirençli olduğu görülmektedir. Bu bölgeler, spor ve diyete karşın erimeyebilir. Bu türlü durumlarda emel kilo vermekten çok bölgesel olan,  vücut imajını bozan ve orantısız görünüme sebep olan lokalize yağlanmaları eritmek için bölgesel zayıflama sistemleri kullanmaktır. Bu gayeyle, günümüzde mezoterapi ve dışarıdan ısı gücü ile bölgesel yağlanmayı azaltan, radyofrekans odaklanmış ultrason üzere güç tiplerini kullanan pek çok formül geliştirilmiştir. Bu metotlarda, güç gaye dokuya deri yüzeyinden verilmeye çalışılır. Lakin deri yüzeyini ısıtmadan deri altına ulaşılmaya çalışıldığı için güç seviyesi amaç dokuda her vakit kâfi düzeye ulaşmaz. Bu gayeyle lazer dâhil ısı gücünü yağ katmanına aktif halde ulaştıran metotlar başarılı olmaktadır.

Vücudunuzu basitçe şekillendirin!

Lazer lipolizde ise, ısı maksat dokuya kanül yardımıyla ulaştığı için amaç dokunun ısıtılması kolaylaşmaktadır. Lazer ışını; maksat kromofor denilen ve lazerin ısı tesirini açığa çıkaran molekül sudur. Su tarafından emilen lazer ışını doku içerisinde bir ısı tesiri yaratır. Bu sayede yağ hücre zarı parçalanır ve eriyen hür yağ asitleri ortamdan ya aspire edilerek ya da hür sirkülasyona katılarak kaybolur. Lazer, yalnızca yağ dokusunu eritmekle kalmaz; birebir vakitte elastikiyetini kaybetmiş bağ dokusu ve kollajeni de parçalayıp, genç bağ dokusu ve kollajen oluşumunu arttırır. Bu sayede dokuda sıkılaşma tesiri de sağlayarak sarkmaları da bir ölçü azaltır. Yalnızca yağ doku kaynaklı olmayıp deri sarkmasının da eşlik ettiği durumlarda tercih edilebilir. Beden şekillendirme uygulamalarında şimdiki bir tedavi olan lazer lipoliz, bölgesel yağlanma ve cilt gevşekliği tedavisinde faal olarak kullanılmaktadır. Basen, karın, bel, yüz, kol, bacak içleri, çene altı bölgesindeki yağlanmalara karşı lazer lipoliz uygulanabilir. Bölgesel yağ fazlalıklarında, gevşek olan cildin gerginleştirilmesinde ve terlemenin yok edilmesi için koltuk altlarında uygulanan lazer lipoliz, epey tesirli bir beden şekillendirme formülüdür. Genel anestezi gereksinimi gerektirmeyen bir süreçtir ve lokal anestezi ile klinikte uygulanabilir. 1-2 mm kesi ile deri altına kanülle girilerek lazer ışığı için ilerleme imkanı sağlanır. İz yok denecek kadar az (1-2 mm) olmaktadır.

Konforlu bir uygulamadır  

Lazer lipoliz sonrası, doktorunuz önereceği bakımların yapılması kıymetlidir. Lakin kısa müddette toparlanma ve toplumsal hayata dönme imkânı sağladığı için konforlu bir uygulamadır. Süreç sonrası kanama ve morluk olabilir. Kanamaya eğilimi olan, kan hastalığı olan ve kan sulandırıcı kullananların doktorunu bilgilendirmesi, alınması gereken önlemler açısından kıymetlidir. Süreç sonrası 3-7 gün ortası bandaj takılması; sarkmanın önlenmesi, doku güzelleşmesinin hızlanması ve yağ asitlerinin hür deverana iştirakin hızlanması için gereklidir.

Tedavi süreci nasıl belirlenir?

Tedavi öncesinde hastanın tedaviye uygunluğunun kıymetlendirilmesi değerlidir. Yağ doku hacminin ölçüsü sürecin özelliğini ve seans sayısını belirleyecektir. Yağ doku hacmi fazla olanlarda 2. seans önerilebilir. Lazer lipoliz uygulamaları, genelde tek seansta uygulanmaktadır. Lakin yağlı dokunun hacmine ve cilt gevşekliğinin fazlalığına nazaran seans sayısı arttırılabilir. Bu uygulamayı 3 ay orta ile tekrarlamak mümkündür. Hastanın almış olduğu medikal ve geçirmiş olduğu hastalık ve ameliyatlar ve kronik hastalıkların bilinmesi değerlidir.

Lazer lipoliz nasıl yapılır?

Öncelikle, bölgesel fazlalık olan yerler işaretlenir ve lazer ışının çıkardığı ısı gücünden hastanın etkilenmemesi için tedavi edilecek bölgeye bölgesel uyuşturma yapılır. Yaklaşık olarak 10-15 dakikalık bekleme müddetinin sonunda süreç yapılacak bölge yeterlice temizlenip, 1-2 mm’lik bir kesi açılır. Bu kesiden lazer atımını yapacak olan fiberin içinden geçen 1 mm çapındaki kanül cilt altına sokulur. Bu kanül yardımı ile yağ birikimi olan bölgede lazer atışı yapılarak yağ hücreleri parçalanır.

İşlem sonrası besin alımına dikkat edilmeli

Uygulama gerçekleştirildikten sonra hasta çabucak işine ve günlük hayatına dönebilmektedir. Süreç sonrasında yok edilen yağ hücreleri geri gelmez. Fakat hastanın gereğinden fazla kalori alması; kalan yağ hücrelerinde hacim olarak artış olmasına neden olabilir. Bu türlü bir durumda ise süreci tekrar uygulamak gerekir. Bu yüzden lazer lipoliz sonrasında hastaların spor yapmaya ve besin alımına dikkat etmeleri gerekmektedir. Lazer lipoliz ise az invaziv ve tesirli bir metottur. Lazer lipoliz uygulamasından sonra 5 gün kadar korse kullanılması kafidir. Tıpkı bölgeye lazer lipoliz uygulaması yapılırsa; ikinci seansta birinci seans üzere hafif geçer. Yalnız bu uygulamada kısa müddetli hafif bir ödem görülebilir. Bu periyotta hastaların, hem ödemi azaltan hem de lenfatik drenajı sağlayan bir soft masaj uygulaması sonucu daha da olumlu tarafta etkileyecektir.

Dr. Saliha Kırbaş

Lazer lipoliz nedir, nasıl uygulanır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin