Lazanya Tarifi
Lazanya, İtalyan mutfağının en sevilen ve en lezzetli yemeklerinden biridir. Özel bir şekilde hazırlanmış lazanya makarnası ile evinizde bu nefis tarifi hazırlayarak, sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz. Yapılışı oldukça pratik olan lazanya, beşamel sosu ve kıymalı iç harcıyla göz dolduracak. İşte, lazanya yapımında ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı.
Lazanya Tarifi Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 paket lazanya yaprağı
- 2 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
- 1 adet havuç
- 2 adet sivri biber
- Yarım su bardağı su
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
Beşamel Sos İçin Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber, tuz
Lazanya Nasıl Yapılır? – Lazanya Yapılışı
- 1. adım: Öncelikle kıymayı, zeytinyağı ile birlikte tavada suyunu salıp çekene kadar kavurun. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene dek kavurmaya devam edin.
- 2. adım: Soğanlar kavrulduktan sonra, salçayı ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. İnce kıyılmış sarımsakları, doğranmış biberleri, rendelenmiş havucu ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Karışımı pişmeye bırakın. Son olarak tuz, karabiber ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
- 3. adım: Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin, ardından unu ekleyerek unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca üzerine sütü, karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın.
- 4. adım: Fırın kabını ayçiçeği yağı ile yağlayın. Lazanya yapraklarını kabın tabanına tek tek dizin ve üzerine beşamel sosu sürün.
- 5. adım: Beşamel sosun üzerine kıymalı harcınızı ekleyin. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Bu işlemi tüm lazanya yaprakları için tekrarlayın.
- 6. adım: Kalan beşamel sosu lazanyanın üzerine dökün ve üzerine tekrar kaşar peyniri rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun!