Artık taze incire gereksiniminiz kalmadan da kuru incir ile mükkemel bir reçel hazırlayabilirsiniz. Bahar aylarınız gelmesiyle kahvaltı sofralarında, farklı lezzette reçel görmek isteyenlerin birinci tercihi kuru incir reçeli olacaktır. Bilhassa Antalya ve Adana kentinin gözdesi olan kuru incir reçelinizi, tüm hamur işi tariflerinizde de kullanabilirsiniz. Son derece sağlıklı ve besleyici bir meyve olan kuru incir sindirimi kolaylaştırarak bağırsakların tertipli çalışmasını sağlar. Yüksek orandaki protein, vitamin ve mineral içeriği ile hücrelerin yenilenmesini sağlayarak birçok hastalıktan korur. Peki, kuru incir reçeli nasıl yapılır? İşte tanımı…
Malzemeler:
-1,5 kilo kuru incir
-1 kilo toz şeker
-2,5 litre içme suyu
-1 çay kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı toz limon tuzu
Kuru incir reçeli nasıl yapılır?
Birinci adım: İncirleri 3-4 sefer soğuk su ile uygunca yıkayın.
İkinci adım:Bir süzgece alarak düzgünce suyunun süzülmesi için bekletin.
Üçüncü adım: İncirlerin saplarını kesin, keskin bir bıçakla küçük modüller halinde doğrayın.
Dördüncü adım: Reçel tenceresine su ve şekeri koyup orta ateşte kaynamasını bekleyin.
Beşinci adım: Şerbet kaynayınca incirleri de tencereye alın.
Altıncı adım: Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
Yedinci adım: Reçel kıvamını alınca reçele parlaklık vermesi için 1 çay kaşığı tereyağını ekleyin.
Sekizinci adım: Limon tuzunu da koyup bir taşım daha kaynatın.
Dokuzuncu adım: Sıcakken kavanozlara boşaltın kapaklarını sıkıca kapatıp aksi çevirip 1 gece bekletin.
Afiyet olsun.