Kurban etiyle hazırlayabileceğiniz pratik ve hızlı yemek tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte, kurban etiyle yapabileceğiniz 5 nefis yemek tarifi. Bu lezzetli tarifler, sevdiklerinizle paylaşacağınız sofralarınıza renk katacak!
Tas Kebabı Tarifi
Malzemeler:
- 800 gram kuşbaşı dana eti
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 3 su bardağı sıcak su
- 4 adet tane karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kızdırın.
- Ardından 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yemeklik doğranmış 1 adet soğan ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Bu aşamada 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Sonrasında 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
- 1 tatlı kaşığı tuz, küp doğranmış 1 adet patates, 1 adet havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave edin.
- Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan yemeği sıcak olarak servis edin.
Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram kuşbaşı kuzu eti
- 500 gram kuru fasulye (bir gece önceden ıslatılmış)
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Büyük boy kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını düdüklü bir tencerede kızdırın.
- Soğanları ve kuşbaşı kuzu etini tencereye ekleyin. Kuzu etini, soğanlarla birlikte renk alıp suyunu çekene kadar kavurun.
- Domates ve biber salçalarını, tuzu ve bir gece önceden suda bekletip duruladıktan sonra fazla suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeyi tencereye ekleyin.
- Üzerini dört parmak geçecek kadar yaklaşık 3,5 su bardağı sıcak su ilave ederek kapağı kapalı düdüklü tencerede 30-35 dakika pişirin.
- Kuru fasulyenin pişip pişmediğini kontrol ederek sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
Etli Krep Tarifi
Malzemeler:
- İç Harcı İçin:
- 1 adet soğan
- 250 gram dana kuşbaşı eti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 7 adet mantar
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı kaynar su
- Krep İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Pişirmek İçin:
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencereyi ocağa alın, ısındıktan sonra etleri ekleyin. Normal bir kapakla kapatın ve etler suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
- Mantarları doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ilave edin. Ardından ince doğradığınız soğan ve biberleri ekleyin, yağı ilave edin ve biberler yumuşayana kadar kavurun.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve biberler iyice yumuşayınca ilave edin. Baharatları ekleyin, 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyin ve karıştırın, ardından düdüklü tencereyi kapatın.
- Düdük öttükten sonra altını kısın ve yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Krepleri hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta güzelce çırpın. Boza kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
- Bir tavaya her seferinde 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ alıp, hazırladığınız krep karışımından bir kepçe dökün. Alt-üst çevirerek her iki tarafını da pişirin.
- Tüm krep hamurunu bitirdikten sonra, bir krep alıp ortasına 2 yemek kaşığı etli harç koyun ve bohça şeklinde kapatın.
- Üstüne dilerseniz sos ekleyip maydanozla süsleyerek sıcak servis edin.
Fodula Tarifi
Malzemeler:
- 4 küçük çavdar ekmeği
- 600 gram kuşbaşı dana eti
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet domates
- 1 tutam rezene
- 1 tutam anason
- Sıcak su
- 1 fincan adaçayı
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun.
- Üzerine eti ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.
- Tencereye bezelye, küp doğranmış havuç ve domatesi katın. Rezene, anason ve tuzu da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Suyunu kontrol ederek et yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
- Çavdar ekmeklerinin üstünü kapak şeklinde kesin ve içlerini çıkarıp, etli harcı paylaştırın.
- Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirip, kalan tereyağını eritip üzerine adaçayı ekleyin ve karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirip servis yapın.
Ali Nazik Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1.5 çay bardağı su
- 4 su bardağı közlenmiş patlıcan
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 4 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Bir kasede süzme yoğurdun içine ezilmiş sarımsak ve közlenmiş patlıcanı karıştırın.
- Tavayı ısıtıp ayçiçek yağını ekleyin.
- Küp doğranmış soğanları 3-4 dakika kavurun.
- İnce kıyılmış biberleri ekleyin, orta ateşte renkleri dönene kadar kavurmaya devam edin.
- Etleri tavaya alarak üzerine küp doğranmış domates, pul biber, tuz ve domates salçasını ekleyin. Etler pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin.
- Yoğurtlu patlıcanlı karışımı bir tencereye alarak, yoğurdun kesilmemesine dikkat ederek kısık ateşte ısıtın.
- Servis için tabağa önce ısınmış patlıcanlı karışımı, üzerine de kıymalı harcı koyarak sıcak servis edin.
Afiyet olsun!