1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban etiyle hazırlayabileceğiniz pratik ve hızlı yemek tarifleri arıyorsanız, doğru yerdesiniz! İşte, kurban etiyle yapabileceğiniz 5 nefis yemek tarifi. Bu lezzetli tarifler, sevdiklerinizle paylaşacağınız sofralarınıza renk katacak!

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler:

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • 800 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 4 adet tane karabiber

Nasıl Yapılır?

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • Öncelikle bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip kızdırın.
  • Ardından 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Yemeklik doğranmış 1 adet soğan ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Bu aşamada 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika kavurun. Sonrasında 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip karıştırın.
  • 1 tatlı kaşığı tuz, küp doğranmış 1 adet patates, 1 adet havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı sıcak su ilave edin.
  • Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Kıvamlı bir sos halini alan yemeği sıcak olarak servis edin.

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler:

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 500 gram kuru fasulye (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 2 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • Büyük boy kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Tereyağını ve zeytinyağını düdüklü bir tencerede kızdırın.
  • Soğanları ve kuşbaşı kuzu etini tencereye ekleyin. Kuzu etini, soğanlarla birlikte renk alıp suyunu çekene kadar kavurun.
  • Domates ve biber salçalarını, tuzu ve bir gece önceden suda bekletip duruladıktan sonra fazla suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeyi tencereye ekleyin.
  • Üzerini dört parmak geçecek kadar yaklaşık 3,5 su bardağı sıcak su ilave ederek kapağı kapalı düdüklü tencerede 30-35 dakika pişirin.
  • Kuru fasulyenin pişip pişmediğini kontrol ederek sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

Etli Krep Tarifi

Malzemeler:

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • İç Harcı İçin:
    • 1 adet soğan
    • 250 gram dana kuşbaşı eti
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet kapya biber
    • 2 adet çarliston biber
    • 2 adet domates
    • 7 adet mantar
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 su bardağı kaynar su
  • Krep İçin:
    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı su
    • 2 adet yumurta
    • 2 su bardağı un
    • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek İçin:
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • Düdüklü tencereyi ocağa alın, ısındıktan sonra etleri ekleyin. Normal bir kapakla kapatın ve etler suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun.
  • Mantarları doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ilave edin. Ardından ince doğradığınız soğan ve biberleri ekleyin, yağı ilave edin ve biberler yumuşayana kadar kavurun.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve biberler iyice yumuşayınca ilave edin. Baharatları ekleyin, 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyin ve karıştırın, ardından düdüklü tencereyi kapatın.
  • Düdük öttükten sonra altını kısın ve yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Krepleri hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta güzelce çırpın. Boza kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
  • Bir tavaya her seferinde 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ alıp, hazırladığınız krep karışımından bir kepçe dökün. Alt-üst çevirerek her iki tarafını da pişirin.
  • Tüm krep hamurunu bitirdikten sonra, bir krep alıp ortasına 2 yemek kaşığı etli harç koyun ve bohça şeklinde kapatın.
  • Üstüne dilerseniz sos ekleyip maydanozla süsleyerek sıcak servis edin.

Fodula Tarifi

Malzemeler:

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • 4 küçük çavdar ekmeği
  • 600 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 tutam rezene
  • 1 tutam anason
  • Sıcak su
  • 1 fincan adaçayı
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • Tereyağının yarısını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun.
  • Üzerine eti ilave edin ve suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun.
  • Tencereye bezelye, küp doğranmış havuç ve domatesi katın. Rezene, anason ve tuzu da ilave ettikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Suyunu kontrol ederek et yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın.
  • Çavdar ekmeklerinin üstünü kapak şeklinde kesin ve içlerini çıkarıp, etli harcı paylaştırın.
  • Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirip, kalan tereyağını eritip üzerine adaçayı ekleyin ve karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika pişirip servis yapın.

Ali Nazik Tarifi

Malzemeler:

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1.5 çay bardağı su
  • 4 su bardağı közlenmiş patlıcan
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

  • Bir kasede süzme yoğurdun içine ezilmiş sarımsak ve közlenmiş patlıcanı karıştırın.
  • Tavayı ısıtıp ayçiçek yağını ekleyin.
  • Küp doğranmış soğanları 3-4 dakika kavurun.
  • İnce kıyılmış biberleri ekleyin, orta ateşte renkleri dönene kadar kavurmaya devam edin.
  • Etleri tavaya alarak üzerine küp doğranmış domates, pul biber, tuz ve domates salçasını ekleyin. Etler pişene kadar yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Yoğurtlu patlıcanlı karışımı bir tencereye alarak, yoğurdun kesilmemesine dikkat ederek kısık ateşte ısıtın.
  • Servis için tabağa önce ısınmış patlıcanlı karışımı, üzerine de kıymalı harcı koyarak sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri

Kurban Etiyle Pratik ve Hızlı Yemek Tarifleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin