1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi ve Saklama Önerileri

Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi ve Saklama Önerileri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, etlerin doğru bir şekilde muhafaza edilmesi ve tüketilmesi konusunda önemli uyarılarda bulunuldu. Et tüketimi ve özellikle tescilli kebabıyla ünlü Adana’da kebapçılar, bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

Uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, kurban etinin işlenmeden önce ilk olarak 3-4 saat dışarıda bekletilerek dinlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Aydın, “Kurban etiyle ilk gün Adana kebap yapılmasının lezzet açısından pek uygun olmadığını” belirterek, doğru yöntemlerin önemine dikkat çekti. Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

  • Kurban edilecek koyun bir defa güzel olmalı. Tüyleri parlak ve canlı olması, etin kalitesi açısından önemlidir.
  • Kurban eti saklanmamalı, dağıtılmalıdır. Kurban, paylaşım ve yardımlaşma için vardır.
  • Et en az bir gün beklemelidir. Aynı anda kavurma olarak tüketilmesi mümkündür; ancak Adana kebap yapmak için beklemek gereklidir.

Etin Pişirilmesi ve Mangalda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mangalda et pişirirken dikkat edilmesi gereken noktaları da aktaran Aydın, “Kömürlerin güzelce yanması gerekir. Eğer kömürler iyi yanmazsa, etin islenmesine sebep olur ve bu da istenmeyen bir durumdur” dedi. Mangalda etin pişirilme süreci hakkında da şu bilgileri verdi:

  • Eti mangala attıktan sonra, etin normal kıvamda pişmesi sağlanmalıdır. Bunun için pişiren kişi göz kararı ile ayarlamalıdır.

Adana Kebap tarifi hakkında bilgi veren Yaşar Aydın, “Adana Kebap yapmak için öncelikle et, güzelce zırhtan geçirilmelidir. Daha sonra biber ve tuzla karıştırılarak avcar yapılmalıdır. Ardından mangala atıldığında, biraz piştikten sonra çevrilmelidir; böylece et ve şiş birbirini tutar” diye açıkladı. Aydın, ayrıca vatandaşların yağ ve eti uygun kıvamda ayarlamaları gerektiğini belirtti. “Etin az veya çok pişmesi, tamamen damak zevkine bağlıdır. Herkes kendi damak tadına uygun şekilde pişirebilir” şeklinde konuştu.

Kurban Bayramı’nda Et Tüketimi ve Saklama Önerileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin