1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Künefe Tarifi: Pratik Yapımı ve Püf Noktaları

Künefe Tarifi: Pratik Yapımı ve Püf Noktaları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Künefe Tarifi

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler:
200 gr tel kadayıf
100 gr tereyağı
200 gr dil peyniri
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı su,
3-4 damla limon suyu
Süsü için: Antep fıstığı tozu ve kaymak

Hazırlanışı:
Künefe yapmak için artık Hatay’a kadar gitmenize gerek yok! Verdiğimiz bu pratik künefe tarifi ile evinizde, lezzetli bir şekilde bu eşsiz tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Hatay mutfağının vazgeçilmezlerinden olan künefe, basit malzemelerle evde de yapılabilir. Sadece bir tava, dil peyniri, kadayıf ve şekerle harika bir künefe hazırlamak mümkün. İşte, tadı damağınızda kalacak künefe yapımının detayları:

1. adım: Şeker ve suyu bir tencereye alın. Karışım kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve ardından şerbeti ılımaya bırakın.
2. adım: Oda sıcaklığındaki tereyağını kadayıfların üzerine ilave edin ve iyice yoğurun, böylece kadayıflar daha lezzetli olacaktır.
3. adım: Krep tavasını tereyağı ile güzelce yağlayın; bu, künefenin yapışmasını önleyecek.
4. adım: Kadayıfları tavaya yerleştirerek, boşluk kalmayacak şekilde 1 cm kalınlığında yayın. Üzerine bir ağırlık koyarak iyice bastırın.
5. adım: Dil peynirini kesip, eşit şekilde kadayıfın üzerine yerleştirin, böylece her lokmada peynir tadını alabilirsiniz.
6. adım: Peynirin üzerine tekrar kadayıf ekleyip, yine baskı uygulayın. Kadayıfların iyice birbirine yapıştığından emin olun.
7. adım: Kısık ateşte, her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin; bu, künefenin çıtır çıtır olmasını sağlayacak.
Son adım: Künefe sıcak, şerbet ılıkken üzerine dökün. Birkaç dakika şerbette beklettikten sonra Antep fıstığı tozu ve kaymak ile süsleyip servis edin.

Künefe yapımı püf noktaları:
– Peyniri ne kadar fazla kullanırsanız, o kadar lezzetli olur; bütçenize göre miktarı artırabilirsiniz.
– Künefenin kızardığını, kenarlarından anlayabilirsiniz; altın rengini aldığında pişmiş demektir.
– Şerbet ılık, künefe ise sıcak olmalıdır. Şerbeti sıcak dökerseniz, künefeniz hamurlaşabilir.

Afiyet olsun!

Künefe Tarifi: Pratik Yapımı ve Püf Noktaları
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin