Havuçlu kek sevenler için harika bir tarif ile karşınızdayız! Kremalı havuçlu pasta, hem lezzeti hem de görünümü ile herkesin beğenisini kazanacak. İçerisindeki taze rendelenmiş havuçlar ve ceviz ile zenginleşen bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için ideal. Üzerindeki kreması ile birleştiğinde ise mükemmel bir tat deneyimi sunuyor. İşte adım adım kremalı havuçlu pasta tarifi:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1-2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 paket karbonat
- 1 tatlı kaşığı limon suyu (karbonatı köpürtmek için)
Kreması için:
- 500 g labne peyniri
- 250 ml krema
- 2 yemek kaşığı dolusu elenmiş pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Nasıl yapılır?
- Öncelikle, yumurtaları ve toz şekeri bir mikser yardımıyla hızlıca çırpın. Ardından sıvı yağı, yoğurdu ve vanilyayı ekleyin; karışım homojen hale gelene kadar çırpmaya devam edin.
- Rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın. Daha sonra elenmiş unu, limon suyunda köpürtülmüş karbonatı, kabartma tozunu ve tarçını da ilave edin. Son olarak iri kıyılmış ceviz içini ekleyip, hafifçe karıştırın.
- Orta boy iki adet kelepçeli kalıbı (20-22 cm) tereyağı ile yağlayın ve altına yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamuru kalıplara eşit şekilde paylaştırın ve üzerlerini bir spatula ile düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Keklerin fırından çıkmasını bekleyin ve oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın.
- Kremayı hazırlamak için derin bir çırpma kabında kremayı katılaşana kadar çırpın. Ardından pudra şekerini ekleyin. Çırpılmış kremanın üzerine suyu süzülmüş labne peynirini ve vanilya özütünü ilave edin. Karışım homojen hale gelene dek bir süre daha çırpın.
- Hazırladığınız kremayı buzdolabında dinlendirin. Kekler oda sıcaklığına geldiğinde, kalıplarından dikkatlice çıkarın. Taban olarak kullanacağınız kekin kabaran kısımlarını keserek düz bir yüzey elde edin.
- Soğuyan kremayı, keki taban olarak kullanacağınız parçanın üzerine yayın. Üst katını yerleştirdikten sonra, kalan kremayı da üstüne sürün. İsterseniz, kestiğiniz kek kalıntılarını pastanın üzerine serperek dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun!