- Ocakta
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
- 3 adet közlenmiş patlıcan
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı un
- Zeytinyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Tereyağı
- Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Yaz akşamlarında sofralarınıza lezzet katacak közlenmiş patlıcan çorbası ile tanışmaya hazır mısınız? Mevsiminde taze patlıcanlar kullanarak hazırlayacağınız bu çorba, hem sağlıklı hem de pratik bir seçenektir. İşte adım adım közlenmiş patlıcan çorbası tarifi:
1. adım:
Öncelikle közlenmiş patlıcanları soyun ve ince ince doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Ardından, ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin.
2. adım:
Soğanlar pembeleştikten sonra doğranmış közlenmiş patlıcanları ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Karışıma unu ilave ederek unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
3. adım:
Ardından sıcak suyu, sütü ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırarak çorbanın kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
4. adım:
Pişen çorbayı bir blenderdan geçirin, böylece pürüzsüz bir kıvam elde edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip içine kırmızıbiber ekleyin ve hafifçe kızartın. Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Servis önerisi:
Çorbanızı, üzerine kıtır ekmek ve taze dereotu ekleyerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!